Supa cu fasole boabe si costita

Pentru Supa cu fasole boabe si costita fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa 12 ore in apa rece.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • patrunjel si pastarnac radacina - 100 g
  • faina - 25 g
  • rosii proaspete/conserva - 400 g/200 g
  • morcovi - 100 g
  • fasole boabe - 250 g
  • ceapa - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • iaurt - 200 g
  • costita afumata - 300 g
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde - 1 legatura

Mod de preparare

Pentru Supa cu fasole boabe si costita fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa 12 ore in apa rece. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Costita afumata se taie cuburi. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Fasolea se fierbe cca 15 minute. Apa se indeparteaza, se inlocuieste cu o alta fierbinte si se continua fierberea. Cand fasolea este fiarta pe jumatate se adauga ceapa, morcovii, telina, pastarnacul, patrunjelul radacina si se continua fierberea. Costita afumata se inabusa in 100 ml apa si se adauga in supa impreuna cu rosiile. Spre sfarsit, se adauga faina amestecata cu iaurt si sare.

Supa cu fasole boabe si costita se serveste fierbinte.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc