Curata si spala 250 g de cartofi si taie-i cubulete de 1,5 cm. Taie felii 50 g de morcovi si 50 g de radacina de patrunjel curatata in prealabil. Toa
Curata si spala 250 g de cartofi si taie-i cubulete de 1,5 cm. Taie felii 50 g de morcovi si 50 g de radacina de patrunjel curatata in prealabil. Toaca o ceapa rosie mica, adauga putina sare, un sfert de lingurita de chimen si inabuse ceapa intr-o lingura de ulei, pana devine sticloasa. Adauga legumele, iar putin mai tarziu cartofii si inabuse totul cateva minute. Adauga 1 jumatate de lingurita de boia dulce, putin piper macinat si toarna 1,3 l de apa. Spala si rasuceste 1 legatura mica de patrunjel si o frunza de telina, leaga-le cu ata alba, dupa care adauga-le impreuna cu un ardei si o rosie mai mica in supa. Presara 1 lingurita de sare si fierbe supa sub capac timp de 20 de minute. Iarna trebuie sa fierbi mai mult legumele, asadar adauga cartofii cu 5 minute mai tarziu. Cand e gata, scoate ardeiul, rosia si patrunjelul pe o farfurie si inainte de a le arunca, preseaza-le cu o lingura pana obtii putin suc.
Daca in supa adaugi 200 g de varza alba spalata si taiata, obtii o delicioasa Supa de varza. In acest caz nu trebuie sa adaugi morcovi sau radacina de patrunjel si cartofii se adauga la varza inabusita si pe jumatate fiarta. In acest fel poti prepara si supa din cartof dulce.
Mod de servire: O poti servi calda cu taietei. Pastreaz-o la frigider. Adauga taieteii in supa doar inainte de servire, fiindca daca le fierbi in prealabil se vor umfla si se vor inmuia.
Alte supe recomandate
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseÎn luna aprilie a fost ziua de naștere a mezinei noastre, care și-a dorit foarte mult un tort cu căpșuni și mure....
Desert tort unicorn cu capsuni, mure si bezea elvetianaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii