Se taie felii 200 g de ciuperci sau cozi de ciuperci comestibile. O ceapa mica se taie marunt, se sareaza putin si se caleste intr-o lingura de ulei a
Se taie felii 200 g de ciuperci sau cozi de ciuperci comestibile. O ceapa mica se taie marunt, se sareaza putin si se caleste intr-o lingura de ulei alimentar. Se adauga ciupercile, se calesc cateva minute, dupa aceea se sting cu 1,2 l apa. Se pune o l.c. de sare si se lasa sa fiarba incet 10 minute pana se inmoaie ciupercile. Pe parcurs, la o lingura de faina se adauga atata ulei cat cuprinde si se prepara un rantas spumos, la foc iute. O legatura mica de patrunjel se toaca marunt si se presara peste rantas, se amesteca apoi se ia de pe foc si se adauga boia, dupa gust. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se stinge cu apa, se mesteca mereu pana se ingroasa ca o frisca. Rantasul se toarna incet in supa, se adauga 1 l.c. de Vegeta si se lasa sa mai fiarba cateva minute. Cand este gata, se serveste cu galuste. Daca se lasa si pentru a doua zi, nu se pun galustele in supa pentru ca se umfla si se inmoaie. Supa de ciuperci se mai poate imbogati cu orez. In acest caz, orezul spalat (20 g, 1 lingura) se adauga inainte de a stinge rantasul .
Alte retete ciorba recomandate
Ciorba radauteana
Supa de rosii
Ciorba cartofi
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii