Supa de legume cu macaroane si costita afumata

Pentru supa de legume cu macaroane si costita afumata se curata zarzavatul, se spala, apoi se taie marunt si se caleste in grasime.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • morcov (3 buc.)
  • telina (1 buc.)
  • ceapa (2 buc.)
  • varza (2-3 foi)
  • rosii (2-3 buc.)
  • mazare (100-150 gr.)
  • sare
  • piper
  • apa (2 l)
  • untdelemn (70-80 gr.)
  • costita afumata (100-150 gr.)
  • usturoi (2-3 catei)
  • cascaval (100 gr.)
  • macaroane (40-50 gr.).

Mod de preparare

Pentru supa de legume cu macaroane si costita afumata se curata zarzavatul, se spala, apoi se taie marunt si se caleste in grasime. Se adauga apa fierbinte sau, daca se poate, zeama de carne, si se lasa sa se fiarba la foc potrivit impreuna cu bucata de costita. Cand totul este bine fiert, se scoate costita si se taie patratele; macaroanele, care au fost fierte separat, se taie in bucatele si se introduc in supa odata cu mazarea si costita. Dupa cateva clocote, se adauga rosiile curatate si taiate felii sau bulionul. Cand supa este fiarta se potriveste gustul cu usturoi pisat si sare.


La masa se serveste cu cascaval ras pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc