Aadas bil hamoud ("linte prin lamaie") este o supa libaneza, foarte delicioasa, si foarte apreciata de vegetarieni si de iubitorii de linte. Lintea in combinatie cu lamaia, e dementiala!!
Se spala frunzele, si cu ajutorul unui cutit se indeparteaza pielita, dupa care se taie.
Spalam lintea, taiem cartofii cubulete, si le punem la fiert toate impreuna in 3-4 l apa.
Se taie ceapa marunt, se caleste putin ,se adauga usturoiul zdrobit/pisat .......... si se adauga la supa.
Se lasa sa fiarba la foc mediu pt 20-25 min!!!!!(eu am lasat 25 min )
Se ia de pe foc si se adauga zeama de la 1 1/2 lamai , sau dupa gust!
Reteta de supa de linte a fost propusa de elena_antony pe forum culinar.
Serviti supa de linte cu lamaie calduta.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii