Supa de linte cu patrunjel si usturoi

Pentru supa de linte cu patrunjel si usturoi se alege lintea, se spala bine, apoi se aseaza cu apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga zarzavatul curatat. Este o reteta de supa sanatoasa, potrivita pentru anotimpul rece.

Complexitate
redusa
Supa de linte cu patrunjel si usturoi

Ingrediente

  • ceapa (1 buc.)
  • morcov (1 buc.)
  • patrunjel (1 radacina)
  • usturoi (1-2 catei)
  • linte (200 gr.)
  • cimbru (1 fir)
  • sare
  • apa (2 1/2 l)
  • untdelemn (60 gr.).

Mod de preparare

Pentru supa de linte cu patrunjel si usturoi se alege lintea, se spala bine, apoi se aseaza cu apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga zarzavatul curatat, spalat si dat prin razatoare. Aceasta supa trebuie sa fiarba la foc potrivit pana cand boabele de linte s-au inmuiat bine. Se adauga usturoiul bine pisat, cimbrul si se potriveste de sare. Se presara pe deasupra patrunjel verde tocat fin.


Supa de linte se serveste la masa cu gogosele de parmezan sau de cas, asezate pe o farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori