Supa de mazare verde cu oua fierte in apa

Curatam morcovii si ceapa, apoi ii taiem rondele. Ptrungelul il clatim, apoi il taiem marunt. Incingem uleiul, calim ceapa in ulei, adaugam mazarea, m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 250 g morcovi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingura de ulei
  • 500 g boabe de mazare (congelate)
  • 1 lingura cu varf de faina de orez
  • 1
  • 2 l supa de carne ( din cubulet)
  • 1 dl frisca
  • 1/2 dl otet(10%)
  • 1 lingura de sare
  • 4 oua proaspete
  • 120 g sunca cruda
  • in saramura

Mod de preparare

Curatam morcovii si ceapa, apoi ii taiem rondele. Ptrungelul il clatim, apoi il taiem marunt. Incingem uleiul, calim ceapa in ulei, adaugam mazarea, morcovii, apoi le fierbem in suc propriu pana se inmoaie. Presaram faina de orez, diluam cu supa si frisca, asezonam cu sare si piper, dupa gust. Mai fierbem fara capac 5 minute, iar la urma adaugam patrunjelul. Pentru ouale fierte in apa, fierbem 1,5 l de apa, adaugam otet sis are, apoi comutam pe economic. Ouale se sparg in polonic, le punem cu grija in apa, apoi albusurile le impaturim peste galbeenusuri si le fierbem in apa clocotita 3-4 minute. Taiem sunca in felii subtiri, le prajim pana devin crocante, fara sa adaugam untura.
Alte retete romanesti recomandate:

Ciorba radauteana

Supa de rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc