Se spala merele acrisoare de vara, se taie in doua si se curata de coaja. Dupa scoaterea cotoarelor, se taie in mai multe bucati, se clatesc si se pun
Se spala merele acrisoare de vara, se taie in doua si se curata de coaja. Dupa scoaterea cotoarelor, se taie in mai multe bucati, se clatesc si se pun la fiert intr-o oala emailata cu 90 ml apa si o jumatate de pastaie de vanilie taiata pe lungime pana devin moi. Galbenusurile se bat spuma cu miere si un praf de sare. Se adauga incet un l lapte proaspat si rece, amestecand continuu. Se ia compotul de mere de pe foc si se adauga la el cu grija compozitia de oua si lapte, amestecand continuu intr-un singur sens sa nu se branzeasca, se fierbe in continuare pe flacara economica cca un sfert de ora pana incepe sa se ingroase. Dupa ce se leaga, oala cu supa se asaza in apa race la chiuveta, se amesteca pana la racire. Se pastreaza la frigider. Se serveste rece. Inainte de servire, se aamesteca, deoarece apa iese la suprafata, iar mierea se lasa pe fundul vasului. Daca e nevoie se poate incalzi la temperatura camerei, pe foc iute, cateva secunde. La foc mic se acreste. Cantitatea de supa este suficienta pentru 4 persoane la doua mese.
Supa de visine se prepara cu 160 g miere. Visinele se aleg, se curata de samburi, se spala si se pun la fiert pana incep sa crape. Compozitia cu lapte si o oua se adauga la compotul caldut, in jeturi subtiri sa nu se branzeasca.
Alte retete mancare
Ciorba de burta
Ciorba perisoare
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaIdeea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...
Pui, cu legume la gratarGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii