Supa de mere

Se spala merele acrisoare de vara, se taie in doua si se curata de coaja. Dupa scoaterea cotoarelor, se taie in mai multe bucati, se clatesc si se pun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 4 oua
  • 140 g miere
  • 1 l lapte
  • O pastaie de vanilie

Mod de preparare

Se spala merele acrisoare de vara, se taie in doua si se curata de coaja. Dupa scoaterea cotoarelor, se taie in mai multe bucati, se clatesc si se pun la fiert intr-o oala emailata cu 90 ml apa si o jumatate de pastaie de vanilie taiata pe lungime pana devin moi. Galbenusurile se bat spuma cu miere si un praf de sare. Se adauga incet un l lapte proaspat si rece, amestecand continuu. Se ia compotul de mere de pe foc si se adauga la el cu grija compozitia de oua si lapte, amestecand continuu intr-un singur sens sa nu se branzeasca, se fierbe in continuare pe flacara economica cca un sfert de ora pana incepe sa se ingroase. Dupa ce se leaga, oala cu supa se asaza in apa race la chiuveta, se amesteca pana la racire. Se pastreaza la frigider. Se serveste rece. Inainte de servire, se aamesteca, deoarece apa iese la suprafata, iar mierea se lasa pe fundul vasului. Daca e nevoie se poate incalzi la temperatura camerei, pe foc iute, cateva secunde. La foc mic se acreste. Cantitatea de supa este suficienta pentru 4 persoane la doua mese.

Supa de visine se prepara cu 160 g miere. Visinele se aleg, se curata de samburi, se spala si se pun la fiert pana incep sa crape. Compozitia cu lapte si o oua se adauga la compotul caldut, in jeturi subtiri sa nu se branzeasca.
Alte retete mancare

Ciorba de burta

Ciorba perisoare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii