Supa de mere

Se spala merele acrisoare de vara, se taie in doua si se curata de coaja. Dupa scoaterea cotoarelor, se taie in mai multe bucati, se clatesc si se pun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 4 oua
  • 140 g miere
  • 1 l lapte
  • O pastaie de vanilie

Mod de preparare

Se spala merele acrisoare de vara, se taie in doua si se curata de coaja. Dupa scoaterea cotoarelor, se taie in mai multe bucati, se clatesc si se pun la fiert intr-o oala emailata cu 90 ml apa si o jumatate de pastaie de vanilie taiata pe lungime pana devin moi. Galbenusurile se bat spuma cu miere si un praf de sare. Se adauga incet un l lapte proaspat si rece, amestecand continuu. Se ia compotul de mere de pe foc si se adauga la el cu grija compozitia de oua si lapte, amestecand continuu intr-un singur sens sa nu se branzeasca, se fierbe in continuare pe flacara economica cca un sfert de ora pana incepe sa se ingroase. Dupa ce se leaga, oala cu supa se asaza in apa race la chiuveta, se amesteca pana la racire. Se pastreaza la frigider. Se serveste rece. Inainte de servire, se aamesteca, deoarece apa iese la suprafata, iar mierea se lasa pe fundul vasului. Daca e nevoie se poate incalzi la temperatura camerei, pe foc iute, cateva secunde. La foc mic se acreste. Cantitatea de supa este suficienta pentru 4 persoane la doua mese.

Supa de visine se prepara cu 160 g miere. Visinele se aleg, se curata de samburi, se spala si se pun la fiert pana incep sa crape. Compozitia cu lapte si o oua se adauga la compotul caldut, in jeturi subtiri sa nu se branzeasca.
Alte retete mancare

Ciorba de burta

Ciorba perisoare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita