Se spala merele acrisoare de vara, se taie in doua si se curata de coaja. Dupa scoaterea cotoarelor, se taie in mai multe bucati, se clatesc si se pun
Se spala merele acrisoare de vara, se taie in doua si se curata de coaja. Dupa scoaterea cotoarelor, se taie in mai multe bucati, se clatesc si se pun la fiert intr-o oala emailata cu 90 ml apa si o jumatate de pastaie de vanilie taiata pe lungime pana devin moi. Galbenusurile se bat spuma cu miere si un praf de sare. Se adauga incet un l lapte proaspat si rece, amestecand continuu. Se ia compotul de mere de pe foc si se adauga la el cu grija compozitia de oua si lapte, amestecand continuu intr-un singur sens sa nu se branzeasca, se fierbe in continuare pe flacara economica cca un sfert de ora pana incepe sa se ingroase. Dupa ce se leaga, oala cu supa se asaza in apa race la chiuveta, se amesteca pana la racire. Se pastreaza la frigider. Se serveste rece. Inainte de servire, se aamesteca, deoarece apa iese la suprafata, iar mierea se lasa pe fundul vasului. Daca e nevoie se poate incalzi la temperatura camerei, pe foc iute, cateva secunde. La foc mic se acreste. Cantitatea de supa este suficienta pentru 4 persoane la doua mese.
Supa de visine se prepara cu 160 g miere. Visinele se aleg, se curata de samburi, se spala si se pun la fiert pana incep sa crape. Compozitia cu lapte si o oua se adauga la compotul caldut, in jeturi subtiri sa nu se branzeasca.
Alte retete mancare
Ciorba de burta
Ciorba perisoare
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAm pregătit această prăjitură în aşteptarea nepoţeilor mei, Iorgo şi Efi, aşa că ce nume era mai potrivit...
Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si EfiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii