Supa de mere cu galuste

Merele se curata, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu putin zahar, impreuna cu prunele uscate. Se fierb pana cand fructele se inmoaie. Intre t

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 mere
  • 8 prune uscate
  • 2-3 linguri zahar
  • coaja de la o lamaie
  • cate ½ lingurita cuisoare si scortisoara macinate
  • smantana (cu continut redus de grasime)
  • 1-2 linguri faina fina
  • Pentru galuste: 2 albusuri
  • 1 lingura zahar tos
  • 1
  • 5 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Merele se curata, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu putin zahar, impreuna cu prunele uscate. Se fierb pana cand fructele se inmoaie. Intre timp se pregateste un rantas din smantana si faina, care se amesteca in zeama care fierbe. Doar putin se fierbe.

Pentru galuste: albusurile se bat spuma tare cu zaharul si se adauga scortisoara. Se formeaza cu lingura galuste si se pun sa fiarba in zeama indulcita si se fierb ca la lapte de pasare. Supa se poate consuma si calda si rece.
Alte reteta ciorba recomandate

Supa de rosii

Ciorba radauteana

Ciorba varza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci