Supa de prune

Ceapa se taie in cubulete de 1 cm si se caleste intr-o oala cu uleiul de masline. Morcovii, telina, prunele si cartofii se taie de asemenea in cubulet

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g cartofi
  • 150 g prune
  • 40 g morcovi
  • 25 g telina
  • 60 g ceapa rosie
  • 2 1/2 linguri ulei de masline
  • 1.25 l supa de legume
  • 1/2 lingura zahar pudra
  • 1.5 g scortisoara
  • piper macinat
  • lapte

Mod de preparare

Ceapa se taie in cubulete de 1 cm si se caleste intr-o oala cu uleiul de masline. Morcovii, telina, prunele si cartofii se taie de asemenea in cubulete, se adauga in oala si se rumenesc. Zaharul pudra se presara deasupra si se caramelizeaza usor.

Supa de legume se toarna deasupra, impreuna cu scortisoara si condimentele si se lasa sa fiarba o jumatate de ora. Apoi se amesteca pana capata consistenta unui puree si se mai lasa sa dea o data in clocot. Laptele se bate spuma si inainte de servire se adauga o lingurita de spuma in fiecare farfurie, ca ornament.
In boluri mici, cu o frunza de patrunjel sau de menta in bol.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori