Supa de rosii a la China

Supa de rosii a la China este o supa de inspiratie asiatica, usor de facut si foarte racoroasa si satioasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 fire de busuioc verde
  • 2 fire de arpagic
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 1 lingura de ulei
  • 3 linguri de unt de arahide
  • 800 ml suc de rosii
  • 50 ml lapte de cocos
  • sare
  • piper
  • zahar
  • crutoane sau bulete de orez

Mod de preparare

Se incinge uleiul si se introduc firele de busuioc pentru un minut, dupa care se scot.

Se pune in uleiul ramas arpagicul tocat marunt, ghimbirul ras, untul si se lasa pe foc 1-2 minute. Se toarna apoi sucul de rosii, 200 ml de apa, 50 ml de lapte, se acopera si se fierbe 10 minute. Se adauga, dupa gust, zahar, sare, piper. Se adauga din nou crengutele de busuioc.


Supa de rosii se serveste cu crutoane sau bulete de orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori