Supa franceza de ceapa

Topiti untul intr-o craticioara. Adaugati zaharul si apoi ceapa si dinstuiti la foc mediu 10 minute sau pana devine aurie. Adaugati faina si amesteca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 cana de unt
  • 3 cepe taiate pestisori
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 1/2 cani de apa
  • ½ cana vin rosu
  • 300 ml supa de vita
  • 1 bagheta
  • 100 g cascaval feliat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Topiti untul intr-o craticioara. Adaugati zaharul si apoi

ceapa si dinstuiti la foc mediu 10 minute sau pana devine aurie. Adaugati faina si amestecati bine bine cu ceapa si zeama lasata. Apoi adaugati apa, vinul si supa si incalziti pana la punctul de fierbere. Reduceti focul la minimum, sarati, acoperiti si fierbeti timp de 10 minute.

Taiati bagheta in 4 felii de aproximativ 2,5 cm si puneti-le in cuptor la 150°C (foc mediu) timp de 10 minute sau prajiti-le in toaster doar cat sa prinda culoare. Pastrati restul baghetei pentru a o servi cu supa.

Puneti supa in 4 castroane termorezistente. Asezati feliile de paine prajita deasupra, apoi feliile de cascaval, puneti castronasele pe o tava cu hartie de copt si bagati in cuptor la 220°C (foc mare) timp de 10 minute sau pana se topeste cascavalul (pentru cine doreste – aceasi operatie se poate face si in cuptorul cu microunde). Serviti cu atentie la painea si branza fierbinti de deasupra. La servire se poate pune smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Piersicute
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Fursecuri, fursecuri, cine vrea fursecuri? Hai, stiu eu ca nu le refuzati si va plac, mai ales langa o cana de cafea...

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola