Supa pasata de morcovi cu lapte

Pentru supa pasata de morcovi cu lapte se curata morcovii, se taie marunt, se pun in cratita impreuna cu patrunjel taiat si se inabusa cu 1 lingura de unt.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 3 litri de apa se iau:
  • 1 kg morcovi
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri faina
  • 2 pahare lapte

Mod de preparare

Pentru supa pasata de morcovi cu lapte se curata morcovii, se taie marunt, se pun in cratita impreuna cu patrunjel taiat si se inabusa cu 1 lingura de unt. Cand morcovii s-au inmuiat, se sting cu apa, se sareaza si se pun la foc mic pentru 15-20 minute. Apoi zeama se strecoara iar morcovii se strivesc cu o lingura de lemn sau se trec prin sita. Se prajeste faina cu 2 linguri de unt, se subtiaza cu lapte fierbinte, se toarna in piureul de morcovi, se adauga zeama de la zarzavat si se lasa sa fiarba. Se presara patrunjel verde taiat marunt. Supa se drege cu 1 lingurita de zahar.


Se serveste cu bucatele de paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc