Supa rece de rosii cu busuioc

Se toaca fin ceapa, usturoiul, ardeiul gras, ardeiul iute si busuiocul. Se pun intr-un vas si se amesteca cateva secunde cu mixerul. Se pun rosiile ta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa rece de rosii cu busuioc

Ingrediente

  • 1 ceapa mica
  • 2 catei mari de usturoi
  • 4 rosii mari
  • 2 legaturi de busuioc proaspat
  • un ardei gras
  • un ardei iute
  • 1 1/2 cana suc de rosii (bulion)
  • 1 cana de apa
  • 1 lingura otet aromat (de vin)
  • sare de mare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Se toaca fin ceapa, usturoiul, ardeiul gras, ardeiul iute si busuiocul. Se pun intr-un vas si se amesteca cateva secunde cu mixerul. Se pun rosiile taiate marunt si sucul de rosii in vas. Se amesteca pana devine piure. Se adauga restul de ingrediente, in afara de busuioc si se amesteca in continuare. Se adauga uleiul de masline. Se rastoarna compozitia intr-un vas mare si se pune la rece, amestecand din cand in cand. Se toarna supa in boluri si se presara peste fiecare portie, busuioc tocat. Se serveste cu paine prajita.


Pentru cei care consuma produse lactate, pot adauga iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori