Pentru supa sanatoasa de fasole uscata se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cand fasolea este veche ca sa fiarba mai repede.
Pentru supa sanatoasa de fasole uscata se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cand fasolea este veche ca sa fiarba mai repede, se pune de cu seara in apa calduta ca sa se inmoaie. A doua zi se varsa apa si se aseaza la foc cu apa rece. Dupa cateva clocote, se varsa apa si se pune din nou la foc cu apa fierbinte neaparat. Dupa ce fasolea a dat in cateva clocote, se introduce ceapa, morcovul si ardeiul, care au fost curatate, spalate si tocate marunt, si se lasa sa fiarba mai departe la foc potrivit, pana cand boabele de fasole s-au inmuiat complet. Se oparesc rosiile, se curata de coaja si de samburi, se taie in feliute mici si se adauga in supa odata cu untdelemnul si sarea. Se mai lasa sa fiarba 5-10 min. la foc slab, caci fasolea se prinde repede pe fund.
Se serveste supa presarata pe deasupra cu patrunjel si marar, tocate marunt.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii