Lintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece. A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie marunt. Se spala zarzav
Lintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece.
A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie marunt. Se spala zarzavatul de supa, se curata prazul de coaja si totul se taie rondele. Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cat sa-i acopere / sa nu-si schimbe culoarea.
Usturoiul, cuisoarele si piperul boabe se inchid in ouletul de preparat ceai (dozator) si se agata pe marginea oalei.
Slanina se prajeste, se rumeneste sa fie crocanta si bucatile prajite se scot pe un prosop de bucatarie din hartie absorbanta. In grasimea ramasa se caleste ceapa, se adauga zarzavatul si prazul si se prajesc putin la foc iute.
Se adauga lintea, cartofii, foaia de dafin, ouletul de ceai cu mirodenii si atata apa rece ca sa fie bine acoperita. Se fierbe cu capac, la foc mic. Sarea se pune la sfarsit (30 de minute).
Cand lintea si zarzavaturile s-au inmuiat, se scoate foaia de dafin si dozatorul cu mirodenii. Se drege cu compozitia din smantana si faina(de orez) care se omogenizeaza cu zeama de supa ca sa nu ramana cocoloase, se toarna in supa si se mai lasa la fiert potrivit inca 5 minute.
Se spala crenvurstii si se fierb 3 – 4 minute in supa clocotinda.
Apoi se adauga sarea si se incorporeaza usor bucatelele de slanina.
La servire, se ofera smantana intr-un bol.
Se serveste a doua zi.
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAveam pofta de o salata cu ton si avand multe oua de tara in frigider, m-am gandit la aceasta combinatie. Am mancat la...
Salata de ton cu oua fierteDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii