Lintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece. A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie marunt. Se spala zarzav
Lintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece.
A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie marunt. Se spala zarzavatul de supa, se curata prazul de coaja si totul se taie rondele. Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cat sa-i acopere / sa nu-si schimbe culoarea.
Usturoiul, cuisoarele si piperul boabe se inchid in ouletul de preparat ceai (dozator) si se agata pe marginea oalei.
Slanina se prajeste, se rumeneste sa fie crocanta si bucatile prajite se scot pe un prosop de bucatarie din hartie absorbanta. In grasimea ramasa se caleste ceapa, se adauga zarzavatul si prazul si se prajesc putin la foc iute.
Se adauga lintea, cartofii, foaia de dafin, ouletul de ceai cu mirodenii si atata apa rece ca sa fie bine acoperita. Se fierbe cu capac, la foc mic. Sarea se pune la sfarsit (30 de minute).
Cand lintea si zarzavaturile s-au inmuiat, se scoate foaia de dafin si dozatorul cu mirodenii. Se drege cu compozitia din smantana si faina(de orez) care se omogenizeaza cu zeama de supa ca sa nu ramana cocoloase, se toarna in supa si se mai lasa la fiert potrivit inca 5 minute.
Se spala crenvurstii si se fierb 3 – 4 minute in supa clocotinda.
Apoi se adauga sarea si se incorporeaza usor bucatelele de slanina.
La servire, se ofera smantana intr-un bol.
Se serveste a doua zi.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii