Supa satioasa de linte

Lintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece. A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie marunt. Se spala zarzav

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g linte
  • 50 g slanina (afumata)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g zarzavat de supa
  • 1 praz
  • 200 g cartofi
  • 3 cuisoare
  • 20 buc. boabe piper
  • 1 foaie de dafin
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri faina de orez
  • 8 buc. cremvursti

Mod de preparare

Lintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece.

A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie marunt. Se spala zarzavatul de supa, se curata prazul de coaja si totul se taie rondele. Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cat sa-i acopere / sa nu-si schimbe culoarea.

Usturoiul, cuisoarele si piperul boabe se inchid in ouletul de preparat ceai (dozator) si se agata pe marginea oalei.

Slanina se prajeste, se rumeneste sa fie crocanta si bucatile prajite se scot pe un prosop de bucatarie din hartie absorbanta. In grasimea ramasa se caleste ceapa, se adauga zarzavatul si prazul si se prajesc putin la foc iute.

Se adauga lintea, cartofii, foaia de dafin, ouletul de ceai cu mirodenii si atata apa rece ca sa fie bine acoperita. Se fierbe cu capac, la foc mic. Sarea se pune la sfarsit (30 de minute).

Cand lintea si zarzavaturile s-au inmuiat, se scoate foaia de dafin si dozatorul cu mirodenii. Se drege cu compozitia din smantana si faina(de orez) care se omogenizeaza cu zeama de supa ca sa nu ramana cocoloase, se toarna in supa si se mai lasa la fiert potrivit inca 5 minute.

Se spala crenvurstii si se fierb 3 – 4 minute in supa clocotinda.

Apoi se adauga sarea si se incorporeaza usor bucatelele de slanina.
La servire, se ofera smantana intr-un bol.

Se serveste a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
3
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura pufoasa cu branza
4
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Tort de portocale cu crema
5
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Parteneri
Tarta cu legume colorate
Bucataras.RO

Tarta cu legume colorate

Doua portii foaaarte generoase cu 20 lei, o tarta perfecta pentru mic dejun, pranz sau cina, cu blat fraged, legume subtiri,...

Tarta cu legume colorate
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori