Supa de naut cu jambon afumat

Delicioasa!

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Supa de naut cu jambon afumat

Ingrediente

  • 1/2 kg de naut
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 lingurita de boia dulce
  • un varf de lingurita de pasta de tomate
  • sare
  • 1o lingurita amestec de condimente uscate(cimbrisor, oregano, maghiran, dafin, piper)
  • marar verde
  • 6 felii subtiri de jambon
  • 6 scobitori de bambus

Mod de preparare

Se curata nautul bob cu bob, se spala si se lasa de seara pana dimineata la inmuiat in apa. Se clateste nautul inmuiat, in mai multe ape, apoi se acopera de 2-3 degete cu apa, se adauga sarea, un strop de ulei de masline, si condimentele uscate si se pune la fiert, pana se inmoaie bine.

Feliile de jambon se infasoara ca tigaretele, apoi se infig fiecare pe cate o scobitoare de bambus, sub forma ondulata.

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica, cateii de usturoi curatat se feliaza, ceapa se taie marunt.

Se incinge un strop de ulei, apoi se prajesc bucatile de jambon infipte pe scobitori, se scot pe servetel absorbant si se indeparteaza scobitorile, dupa ce s-au racit. In uleiul incins ramas se caleste tot zarzavatul pana ce se inmoaie, se adauga si pasta de tomate si boiaua de ardei.

Se scurge nautul fiert si se amesteca cu zarzavatul inabusit, apoi se dau la blender, adaugand cate putin din apa in care a fiert nautul si dupa gust, cateva fire de marar verde, pana ce ajungem la consistenta dorita a supei.

Se serveste cu bucatile de jambon prajit, decorat cu bobite de naut fiert si un pic de boia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Lichior de menta
3
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri