Supa de naut cu jambon afumat

Delicioasa!

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Supa de naut cu jambon afumat

Ingrediente

  • 1/2 kg de naut
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 lingurita de boia dulce
  • un varf de lingurita de pasta de tomate
  • sare
  • 1o lingurita amestec de condimente uscate(cimbrisor, oregano, maghiran, dafin, piper)
  • marar verde
  • 6 felii subtiri de jambon
  • 6 scobitori de bambus

Mod de preparare

Se curata nautul bob cu bob, se spala si se lasa de seara pana dimineata la inmuiat in apa. Se clateste nautul inmuiat, in mai multe ape, apoi se acopera de 2-3 degete cu apa, se adauga sarea, un strop de ulei de masline, si condimentele uscate si se pune la fiert, pana se inmoaie bine.

Feliile de jambon se infasoara ca tigaretele, apoi se infig fiecare pe cate o scobitoare de bambus, sub forma ondulata.

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica, cateii de usturoi curatat se feliaza, ceapa se taie marunt.

Se incinge un strop de ulei, apoi se prajesc bucatile de jambon infipte pe scobitori, se scot pe servetel absorbant si se indeparteaza scobitorile, dupa ce s-au racit. In uleiul incins ramas se caleste tot zarzavatul pana ce se inmoaie, se adauga si pasta de tomate si boiaua de ardei.

Se scurge nautul fiert si se amesteca cu zarzavatul inabusit, apoi se dau la blender, adaugand cate putin din apa in care a fiert nautul si dupa gust, cateva fire de marar verde, pana ce ajungem la consistenta dorita a supei.

Se serveste cu bucatile de jambon prajit, decorat cu bobite de naut fiert si un pic de boia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Creveti Saganaki
Bucataras.RO

Creveti Saganaki

O reteta greceasca usor de pregatit si apetisanta pentru cei care iubesc fructele de mare. A cumparat sotul niste creveti si...

Creveti Saganaki
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!