Ciorba americana de fasole si arahide

Ciorba americana este putin ciudata pentru gusturile noastre, dar iti garantez ca merita sa o incerci. Are in ea o multime de influente ca si ingrediente, si este foarte aromata.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Ciorba americana de fasole si arahide

Ingrediente

  • 150 g arahide
  • 1 leg ceapa verde
  • 200 g telina
  • 2 cartofi mijlocii
  • 1 l.s. ulei de arahide
  • 500 g rosii (din conserva)
  • eventual putina supa de legume din plic
  • 3 l.s. frunze de cimbru tocate
  • 3 l.s. cimbru tocat
  • 800 g fasole uscata (din conserva)
  • sare
  • piper proaspat
  • 5 picaturi tabasco 1/2 leg coriandru (sau frunze de patrunjel)

Mod de preparare

1. Jumatate din cantitatea de arahide se macina, restul se prajesc intr-o tigaie fara grasime. Ceapa si telina se taie inele late de 1 cm, cartofii se taie in cuburi mici.

2. Uleiul de arahide se pune intr-o tigaie la incins, se adauga legumele si se prajesc putin, iar deasupra se presara se presara arahidele macinate. Se adauga rosiile si eventual putina supa si se lasa totul putin sa fiarba. Se adauga zarzavatul si se fierbe inca 20 minute.

3. Fasolea se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga, apoi se pune intr-o oala si se lasa 5 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si tabasco.

4. Frunzele de coriandru se taie marunt si se amesteca in ciorba.

Deasupra se presara restul de arahide.


Ciorba americana poate fi servita cu smantana sau lapte de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci