Ciorba de burta

Se pune burta la fiert impreuna cu piciorul intr-o oala cu apa si se fierbe aproximativ 3 ore, apoi se pune ceapa, 200 gr. morcov si telina, dupa ace

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg burta de vita curatata si albita
  • 300 gr. morcovi
  • 150 gr. ceapa
  • usturoi o capatina
  • 100 gr. telina
  • un picior de vita [copita]
  • un gogosar in otet
  • 300 gr. smantina
  • 5 oua
  • 2 linguri faina
  • otet

Mod de preparare

Se pune burta la fiert impreuna cu piciorul intr-o oala cu apa si se fierbe aproximativ 3 ore, apoi se pune ceapa, 200 gr. morcov si telina, dupa aceea se pune o lingura de sare, se mai fierb aproximativ o ora (in cazul in care nu e deajuns de fiarta burta se mai lasa pina se fierbe, in timpul asta se ia 100 gr. morcov si se da pe razatoare, se pune la tigaie cu o lingura de ulei si se stropeste cu apa (2 linguri), cam 2 min. dupa care se introduce in oala cu ciorba. Dupa ce burta a fiert se ia si se strecoara. Burta se taie fasii groase de 30-40-50 mm si lungi de cca 4-5 cm, se adauga in oala cu ciorba strecurata burta taiata fasii si apoi se face dresajul: din 5 galbenusuri de ou, care se freaca cu faina si apoi cu smantana, atentie la dresaj (dresajul se face cind ciorba este luata de pe foc si asezata cca 5 min). Gogosarul se taie fasii si se pune in ciorba, usturoiul se face mujdei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Tarta de fructe
1
Torturi

Tarta de fructe

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul (150 g) si zeama de lamaie. Apoi se adauga si galbenusurile si se continua sa...

Tarta de fructe
Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni
2
Retete culinare

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni

Culinar vine astazi cu o reteta rapida si absolut delicioasa de Cobbler cu capsuni! Reteta de Cobbler cu capsuni este un...

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni
Punch de trandafiri
3
Punch-uri

Punch de trandafiri

Pune petalele impreunã cu paharul de brandy si jumãtate de sticlã de vin alb sec intr-un vas de punch. Lasã-l 3...

Punch de trandafiri
Pizza cu spanac si sos Alfredo
4
Aperitive cu legume

Pizza cu spanac si sos Alfredo

O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...

Pizza cu spanac si sos Alfredo
Pastitio
5
Paste si pizza

Pastitio

Pastitio este o mancare foarte populara in Grecia. O fac cu drag ori de cate ori am mai mult timp . Pofta buna!!

Pastitio
Parteneri
Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine
Bucataras.RO

Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine

Nu avem nici o ocazie speciala, nici o aniversare, dar din cand in cand, imi place sa ii rasfat pe ai mei cu un tort! Un...

Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni