Ciorba de burta

Ciorba de burta e una dintre cele mai indragite mancaruri romanesti. Pentru aceasta reteta de ciorba de burta aveti nevoie de burta de vita, legume, smantana.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
ridicata
Ciorba de burta

Ingrediente

  • Un castron de supa concentrata de oase
  • ceva morcovi
  • ceva patrunjel
  • ar fi mers si o bucata de telina radacina
  • dar nu am gasit
  • usturoi
  • smantana
  • trei galbenusuri
  • hrean.

Mod de preparare

Ciorba de burta e una dintre cele mai indragite mancaruri romanesti. Pasta de usturoi am facut-o punand ceva mai multa smantana, ulei de masline, patrunjel verde, sare, zeama de lamaie, intr-o cana si se mixeaza. Singura abatere de la reteta a fost asta cu patrunjelul , care nu da bine la culoare (apar mici bucatele de frunza verde, care la restaurant nu se accepta ), dar nu m-am putut abtine (combinatzia asta e nemaipomenita). Iau burta si o fierb (chiar daca scrie pe ea ca e prefiarta) cam o ora, dupa care arunc apa. Eu fac asa pentru ca procedeele de curatzare a burtii sunt oarecum - nu vreau sa mai comentez cum sunt, asa ca schimb apa. Dupa o ora, tai o bucatica de burta si o gust sa vad daca s-a muiat. Daca da, trecem la etapa urmatoare, taiatul taiteilor. Se taie mai intai fasii cam de 3-4 cm latime, apoi taiteii cam de 0,5 cm. Desigur astea sunt orientative, fiecare face cum ii place.

 

Dupa ce am terminat, pun iar la fiert, de data asta pun si legumele si supa de oase, si le mai fierb pe toate la un loc cam o jumatate de ora. Spre sfarsit completez otet (ciorba de burta se acreste numai asa) si sare . Intr-un castron pun galbenusurile, smantana, pasta de usturoi, hreanul. Amestec totul si completez cu doua trei polonice de zeama din fiertura, in prealabil racite, sa nu se separe smantana. Dupa ce am amestecat bine, se toarna tot amestecul in oala mare cu ciorba, se mai potriveste dupa gust cu putin mujdei, otet, hrean, sare. Daca e si pentru musafiri, e bine sa fie cu mai putin adaos, urmand ca fiecare sa o potriveasca in farfurie cum ii place. Dupa cum arata in oala ciorba de burta, cred ca e gata.


Ciorba de burta se serveste calda cu smantana si ardei iuti.
Alte retete de ciorba recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ciulama cu ciuperci reinventata
Bucataras.RO

Ciulama cu ciuperci reinventata

Astazi Ciulamaua Rulz !! :))

Ciulama cu ciuperci reinventata
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa