Ciorba de fasole ardeleneasca

Fasolea se pune in apa rece cu o seara inainte. Se scurge fasolea la preparare si se da la fiert in apa rece. Afumatura se da un clocot separat si s s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 0.5 kg fasole boabe
  • oase afumate de porc 0.8 kg
  • doua cepe mijlocii
  • olingura de zarzavat pentru ciorbe
  • o lingura de faina alba
  • otet sare si tarhon in otet

Mod de preparare

Fasolea se pune in apa rece cu o seara inainte. Se scurge fasolea la preparare si se da la fiert in apa rece. Afumatura se da un clocot separat si s spumuieste. Apoi se da la fiert impreuna cu fasolea si zarzavatul de ciorba. Separat se prepara un rantas cu ceapa si faina. Cind fasolea si carnea de pe oase s-a fiert se amesteca cu rintasul turnat in ploaie,Se acreste cu otet se sareaza dupa gust si se adauga tarhon din belsug.
Se serveste cu ceapa rosie si piine de casa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc