Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa chiar si asa a iesit foarte gustoasa.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ingrediente

  • 750 carne tocata de pui
  • 1 ou
  • sare
  • piper dupa gust
  • 2 morcovi
  • 1 buc patrunjel radacina
  • 1/2 telina
  • 1 buc ceapa alba
  • 100 g orez
  • 2 galbenusuri
  • 200-250 g smantana
  • frunze de patrunjel
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 4 litri) si in momentul in care da in clocot, se pune radacina de patrunjel curatata, telina curatata si ceapa intreaga, doar curatata.

Morcovul curatat se da pe razatoarea cu gauri mari si se pune la calit in putin ulei.

Carnea tocata se amesteca bine cu sare si piper dupa gust si oul. Se omogenizeaza bine. Cu mainile unse cu ulei se formeaza bilute de marime potrivita si se pun pe o farfurie.

Se pun perisoarele in apa clocotita si se lasa sa fiarba, indepartand spuma daca este nevoie. Se adauga apoi morcovul calit, se sareaza si se lasa sa fiarba pana este facuta carnea.

Separat se fierbe orezul in apa cu sare, iar cand este aproape fiert, se scurge de apa si se adauga in oala cu ciorba. Se lasa sa mai dea cateva clocote, dupa care se stinge focul.

Se potriveste de gust cu zeama de lamaie si se adauga cateva frunze de patrunjel verde. Galbenusurile se omogenizeaza cu smantana, se tempereaza cu doua polonice cu ciorba, apoi se toarna usor in oala peste restul ciorbei amestecand intre timp. Se acopera oala cu un capac si se lasa cateva minute pentru a se imbina aromele dupa care se poate servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Tort de portocale cu crema
3
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura Regina Maria
4
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Mancare scazuta din fasole uscata cu afumatura
5
Mancaruri cu carne

Mancare scazuta din fasole uscata cu afumatura

Gustoasa!

Mancare scazuta din fasole uscata cu afumatura
Parteneri
Supa de vita cu hrisca -la Multicooker
Bucataras.RO

Supa de vita cu hrisca -la Multicooker

A venit timpul sa folosesc "jucaria":...

Supa de vita cu hrisca -la Multicooker
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori