Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa chiar si asa a iesit foarte gustoasa.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ingrediente

  • 750 carne tocata de pui
  • 1 ou
  • sare
  • piper dupa gust
  • 2 morcovi
  • 1 buc patrunjel radacina
  • 1/2 telina
  • 1 buc ceapa alba
  • 100 g orez
  • 2 galbenusuri
  • 200-250 g smantana
  • frunze de patrunjel
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 4 litri) si in momentul in care da in clocot, se pune radacina de patrunjel curatata, telina curatata si ceapa intreaga, doar curatata.

Morcovul curatat se da pe razatoarea cu gauri mari si se pune la calit in putin ulei.

Carnea tocata se amesteca bine cu sare si piper dupa gust si oul. Se omogenizeaza bine. Cu mainile unse cu ulei se formeaza bilute de marime potrivita si se pun pe o farfurie.

Se pun perisoarele in apa clocotita si se lasa sa fiarba, indepartand spuma daca este nevoie. Se adauga apoi morcovul calit, se sareaza si se lasa sa fiarba pana este facuta carnea.

Separat se fierbe orezul in apa cu sare, iar cand este aproape fiert, se scurge de apa si se adauga in oala cu ciorba. Se lasa sa mai dea cateva clocote, dupa care se stinge focul.

Se potriveste de gust cu zeama de lamaie si se adauga cateva frunze de patrunjel verde. Galbenusurile se omogenizeaza cu smantana, se tempereaza cu doua polonice cu ciorba, apoi se toarna usor in oala peste restul ciorbei amestecand intre timp. Se acopera oala cu un capac si se lasa cateva minute pentru a se imbina aromele dupa care se poate servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben
Bucataras.RO

Tarta cu crema de vanilie si pepene galben

Plecand de la acceptiunea cuvantului GÓDINĂ, godine, s. f. (Reg.) Specie de pepene galben cu coaja lucioasă, m-am...

Tarta cu crema de vanilie si pepene galben
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola