Ciorba radauteana - Reteta video

Astazi o sa-ti pregatesc o ciorba foarte draga mie, si-anume ciorba Radauteana. Aceasta se serveste fierbinte alaturi de-un ardei iute si este extraordinara in vremuri friguroase.

Portii
10
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pui
  • 1 buc. radacina de patrunjel
  • ½ telina
  • 2 buc. de pastarnac
  • 5 morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • 4 galbenusuri de ou
  • 200 ml de smantana grasa
  • 200 de ml de smantana de gatit, din lapte de vaca
  • otet dupa gust
  • ½ legatura de patrunjel
  • 100 ml de ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pune puiul la fiert in apa rece, la foc mic. In momentul in care se formeaza spuma, ia-o cu ajutorul unei spumiere;

Taie telina rondele mari, ceapa in 2, iar bucatile de pastarnac, 3 morcovi si radacina de patrunjel pe lungime, si pune-le la fiert in momentul in care puiul a fiert cam 3 sferturi;

Odata fierte si puiul si legumele, opreste focul, scoate-le si lasa-le separat, la racit;

Indeparteaza ceapa, iar bucatile de pastarnac, cei 3 morcovi si radacina de patrunjel taie-le cubulete mici;

Atunci cand s-a racit carnea, tai-o si pe-aceasta marunt;

Amesteca ambele tipuri de smantana si bate-le bine cu ajutorul unui tel, impreuna cu galbenusurile de ou;

Zdrobeste usturoiul si adauga-l si pe-acesta in compozitie, impreuna cu sare dupa gust;

Ia zeama fierbinte din oala si incorporeaza treptat cate un polonic peste smantana, amestecand constant – trebuie sa aduci smantana cu galbenusurile incet-incet la temperatura ciorbei;

Adauga otetul in oala si peste aceasta, pune compozitia din smantana, galbenusuri, usturoi si sare, amestecand bine;

La ciorba Radauteana clasica legumele nu se pun inapoi in zeama, dar ramane la alegerea fiecaruia cum vrea sa le intrebuinteze. Poti face o supa crema din ele sau un piure pentru cel mic.

Eu consider ca daca tot le-am fiert si le-am taiat, ele nu vor face decat sa imbunatateasca ciorba, asa ca le voi pune inapoi in oala impreuna cu carnea.

Mai departe incalzeste putin ciorba la foc mic, fara a atinge punctul de fierbere (caci altfel se va separa);

Da pe razatoare cei doi morcovi ramasi si caleste-i bine intr-o tigaie in ulei incins;

Strecoara uleiul si pune-l in ciorba, pentru a-i da o fata;

Potriveste de sare daca mai este cazul si serveste cu patrunjel tocat, ardei iute sau extra otet si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata