Astazi o sa-ti pregatesc o ciorba foarte draga mie, si-anume ciorba Radauteana. Aceasta se serveste fierbinte alaturi de-un ardei iute si este extraordinara in vremuri friguroase.
Pune puiul la fiert in apa rece, la foc mic. In momentul in care se formeaza spuma, ia-o cu ajutorul unei spumiere;
Taie telina rondele mari, ceapa in 2, iar bucatile de pastarnac, 3 morcovi si radacina de patrunjel pe lungime, si pune-le la fiert in momentul in care puiul a fiert cam 3 sferturi;
Odata fierte si puiul si legumele, opreste focul, scoate-le si lasa-le separat, la racit;
Indeparteaza ceapa, iar bucatile de pastarnac, cei 3 morcovi si radacina de patrunjel taie-le cubulete mici;
Atunci cand s-a racit carnea, tai-o si pe-aceasta marunt;
Amesteca ambele tipuri de smantana si bate-le bine cu ajutorul unui tel, impreuna cu galbenusurile de ou;
Zdrobeste usturoiul si adauga-l si pe-acesta in compozitie, impreuna cu sare dupa gust;
Ia zeama fierbinte din oala si incorporeaza treptat cate un polonic peste smantana, amestecand constant – trebuie sa aduci smantana cu galbenusurile incet-incet la temperatura ciorbei;
Adauga otetul in oala si peste aceasta, pune compozitia din smantana, galbenusuri, usturoi si sare, amestecand bine;
La ciorba Radauteana clasica legumele nu se pun inapoi in zeama, dar ramane la alegerea fiecaruia cum vrea sa le intrebuinteze. Poti face o supa crema din ele sau un piure pentru cel mic.
Eu consider ca daca tot le-am fiert si le-am taiat, ele nu vor face decat sa imbunatateasca ciorba, asa ca le voi pune inapoi in oala impreuna cu carnea.
Mai departe incalzeste putin ciorba la foc mic, fara a atinge punctul de fierbere (caci altfel se va separa);
Da pe razatoare cei doi morcovi ramasi si caleste-i bine intr-o tigaie in ulei incins;
Strecoara uleiul si pune-l in ciorba, pentru a-i da o fata;
Potriveste de sare daca mai este cazul si serveste cu patrunjel tocat, ardei iute sau extra otet si smantana.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradAm ajuns si in ultima zi din anul 2018. Pentru Revelion dar si pentru ziua mea am ales sa pregatesc acest tort delicios. Are...
Desert tort cu afine si bezea de lamaieIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii