Fasole amestecata dupa reteta bunicii

Rupem fasolea verde curatata in bucati de 3 cm si le punem la fiert intr-o oala de 8-10 l in apa sarata impreuna cu slanina. Cand devine pe jumatate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr slanina afumata
  • 2 pahare de smantana
  • 600 gr fasole verde
  • 600 gr cartofi
  • 2 linguri faina
  • zeama de lamaie
  • otet
  • foi de dafin

Mod de preparare

Rupem fasolea verde curatata in bucati de 3 cm si le punem la fiert intr-o oala de 8-10 l in apa sarata impreuna cu slanina.

Cand devine pe jumatate moale adaugam cartofii taiati in mod similar fasolei.

Cand toate ingredientele au fiert, preparam un amestec din smantana si faina si ingrosam supa cu el, lasam supa sa dea in clocot.

Condimentam cu otet sau zeama de lamaie si foi de dafin.
Pofta buna!

Alte mancaruri

recomandate:

Ciorba de peste

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ciorba de perisoare a la grec

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci