Se spala ouale, se fierb in apa sarata timp de 10 minute, le racim in apa rece, le curatam si le taiem capetele. Taiem carnea de curcan si sunca in bu
Se spala ouale, se fierb in apa sarata timp de 10 minute, le racim in apa rece, le curatam si le taiem capetele. Taiem carnea de curcan si sunca in bucatele mai mici. Spalam patrunjelul si il maruntim. Incalzim cuptorul la 180 grade.
Punem intr-un blender si maruntim : carnea de curcan, albusurile de ou, frisca, capetele taiate de pe ouale fierte, patrunjelul, cimbrul, sare, piper, dupa gust, pana obtinem o pasta omogena. Ungem gros cu unt / margarina o forma lunguiata cu capacitate de aprox. 1,8 l, pe care o captusim cu felii de sunca putin incalecate, astfel incat marginie sa atarne pe marginea tavii. Jumatate din pasta o ungem peste ele, apoi, in lungime, in mijloc, impingem ouale fierte, lipite cu capetel taiate, unele de altele. Deasupra ungem pasta ramasa, si pliem peste ele marginile de la sunca. Ungem o folie cu untul / margarina ramas, apoi acoperim cu ea tava. Punem forma intr-o tava adanca, adaugam apa calda pana la jumatatea formei, apoi coacem in cuptor timp de 45 de minute. Scoatem din cuptor si, punanad greutati deasupra (cutii de coserva impachetate in folie, sticle de apa minerala) lasam sa se raceasca.
Alte retete recomandate
Dovlecei umpluti
Ardei umpluti
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiPrajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...
Prajitura After EightPrajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...
Prajitura de casa cu macZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDragii mei am facut acest tort pentru ziua Sfintilor Mihail si Gavril cand mi-am sarbatorit si eu numele :-) . Este o reteta...
Tort cu nuca si ciocolataIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii