Pateu din carne cu oua

Se spala ouale, se fierb in apa sarata timp de 10 minute, le racim in apa rece, le curatam si le taiem capetele. Taiem carnea de curcan si sunca in bu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 500 g piept de curcan dezosat
  • 200 g sunca fiarta
  • 1 buchetel mic de patrunjel
  • 2 albusuri de ou
  • 2 dl frisca
  • 1 lingurita de cimbru faramitat
  • unt / margarina cat o nuca
  • 200 g felii de sunca de la aparat de feliat

Mod de preparare

Se spala ouale, se fierb in apa sarata timp de 10 minute, le racim in apa rece, le curatam si le taiem capetele. Taiem carnea de curcan si sunca in bucatele mai mici. Spalam patrunjelul si il maruntim. Incalzim cuptorul la 180 grade.

Punem intr-un blender si maruntim : carnea de curcan, albusurile de ou, frisca, capetele taiate de pe ouale fierte, patrunjelul, cimbrul, sare, piper, dupa gust, pana obtinem o pasta omogena. Ungem gros cu unt / margarina o forma lunguiata cu capacitate de aprox. 1,8 l, pe care o captusim cu felii de sunca putin incalecate, astfel incat marginie sa atarne pe marginea tavii. Jumatate din pasta o ungem peste ele, apoi, in lungime, in mijloc, impingem ouale fierte, lipite cu capetel taiate, unele de altele. Deasupra ungem pasta ramasa, si pliem peste ele marginile de la sunca. Ungem o folie cu untul / margarina ramas, apoi acoperim cu ea tava. Punem forma intr-o tava adanca, adaugam apa calda pana la jumatatea formei, apoi coacem in cuptor timp de 45 de minute. Scoatem din cuptor si, punanad greutati deasupra (cutii de coserva impachetate in folie, sticle de apa minerala) lasam sa se raceasca.
Alte retete recomandate

Dovlecei umpluti

Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap