Supa cu galuste este o supa usoara ce nu ar trebui sa lipseasca dintr-o masa completa. O supa cu carne de pui si galuste de gris.
Am preparat galustele: am batut ouale cu sare si ulei. Am adaugat apoi grisul in ploaie, cate o lingura pe rand, amestecand dupa fiecare pana am obtinut consistenta dorita.
Aluatul are consistenta dorita atunci cand treceti cu furculita prin el si darele raman vizibile. Faceti acest test dupa fiecare lingura de gris fiindca si daca puneti prea mult nu e bine, galustele vor iesi tari.
Dati focul pe mic sub oala cu supa astfel inca aceasta sa nu clocoteasca, altfel galustele s-ar imprastia.
Cu o lingurita formati galustele in supa: inmuiati lingurita in supa pana se infierbanta (cateva secunde), apoi luati aluat cu ea si scufundati-o in supa sa se desprinda galusca. Repetati pana terminati aluatul.
Daca prima galusca se imprastie inseamna ca ati pus prea putin gris, va opriti si mai adaugati putin.
Cand ati terminat de format galustele puneti capacul la oala si fierbeti tot asa la foc mic pentru 10 minute. Opritit focul si lasati oala cu capac inca 5-10 minute. Galustele ies foarte pufoase.
Servim supa cu piper si patrunjel.
Servim supa cu piper si patrunjel.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii