Supa de carne

Se spala carnea, se taie bucati. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ceapa tocata marunt se rumeneste in untura (ulei), se ia de pe foc si se amesteca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 750 g carne de batal sau spata
  • 300 g cartofi
  • 400 g fasole verde
  • 250 g ceapa
  • 200 ml smantana
  • 10 g boia
  • 1 catel de usturoi
  • ½ foaie de dafin
  • chimen
  • piper
  • 1 lingura faina
  • untura (ulei alimentar)
  • o legatura marar verde (sau uscat)

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie bucati. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ceapa tocata marunt se rumeneste in untura (ulei), se ia de pe foc si se amesteca cu boia. Se stinge cu putina apa, se adauga carnea de batal si se pun pe foc. Se sareaza, se condimenteaza cu usturoi, seminte de chimen si foaie de dafin. Se fierbe pana se inmoaie. Cartofii se taie in bucati, iar fasolea verde ca pentru mancarea de fasole. Se fierb separat in apa sarata, mai intai fasolea apoi cartofii. Apa in care au fiert legumele, impreuna cu acestea, se adauga peste carne, urmarind sa aiba consistenta gulasului, se mai da un clocot sa fiarba impreuna. Din faina se prepara o compozitie pentru dres: smantana se amesteca cu o lingurita de faina si se adauga la supa. Dupa cateva clocote, se presara cu marar verde tocat marunt. Se pot fierbe si galuste (dupa gust).
Alte reteta ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide