Supa de carne

Se spala carnea, se taie bucati. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ceapa tocata marunt se rumeneste in untura (ulei), se ia de pe foc si se amesteca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 750 g carne de batal sau spata
  • 300 g cartofi
  • 400 g fasole verde
  • 250 g ceapa
  • 200 ml smantana
  • 10 g boia
  • 1 catel de usturoi
  • ½ foaie de dafin
  • chimen
  • piper
  • 1 lingura faina
  • untura (ulei alimentar)
  • o legatura marar verde (sau uscat)

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie bucati. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ceapa tocata marunt se rumeneste in untura (ulei), se ia de pe foc si se amesteca cu boia. Se stinge cu putina apa, se adauga carnea de batal si se pun pe foc. Se sareaza, se condimenteaza cu usturoi, seminte de chimen si foaie de dafin. Se fierbe pana se inmoaie. Cartofii se taie in bucati, iar fasolea verde ca pentru mancarea de fasole. Se fierb separat in apa sarata, mai intai fasolea apoi cartofii. Apa in care au fiert legumele, impreuna cu acestea, se adauga peste carne, urmarind sa aiba consistenta gulasului, se mai da un clocot sa fiarba impreuna. Din faina se prepara o compozitie pentru dres: smantana se amesteca cu o lingurita de faina si se adauga la supa. Dupa cateva clocote, se presara cu marar verde tocat marunt. Se pot fierbe si galuste (dupa gust).
Alte reteta ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu nuci si sos de cafea
1
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Budinca de malai cu branza de vaci
2
Budinci

Budinca de malai cu branza de vaci

Budinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...

Budinca de malai cu branza de vaci
Tort Diplomat a la Adriana
3
Torturi

Tort Diplomat a la Adriana

Tortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...

Tort Diplomat a la Adriana
Briose cu cacao
4
Prajituri

Briose cu cacao

Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...

Briose cu cacao
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Placinta frageda cu mere
Bucataras.RO

Placinta frageda cu mere

In perioada asta, fructul cel mai consumat la noi, este marul. Ne plac merele, fie sa le consumam ca atare sau in deserturi....

Placinta frageda cu mere
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran