Se spala carnea, se taie bucati. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ceapa tocata marunt se rumeneste in untura (ulei), se ia de pe foc si se amesteca
Se spala carnea, se taie bucati. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ceapa tocata marunt se rumeneste in untura (ulei), se ia de pe foc si se amesteca cu boia. Se stinge cu putina apa, se adauga carnea de batal si se pun pe foc. Se sareaza, se condimenteaza cu usturoi, seminte de chimen si foaie de dafin. Se fierbe pana se inmoaie. Cartofii se taie in bucati, iar fasolea verde ca pentru mancarea de fasole. Se fierb separat in apa sarata, mai intai fasolea apoi cartofii. Apa in care au fiert legumele, impreuna cu acestea, se adauga peste carne, urmarind sa aiba consistenta gulasului, se mai da un clocot sa fiarba impreuna. Din faina se prepara o compozitie pentru dres: smantana se amesteca cu o lingurita de faina si se adauga la supa. Dupa cateva clocote, se presara cu marar verde tocat marunt. Se pot fierbe si galuste (dupa gust).
Alte reteta ciorba recomandate
Ciorba radauteana
Supa de rosii
Ciorba cartofi
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii