Se spala carnea si se pune la fiert cu multa apa rece. Cand da in clocot, supa se spumuieste, se potriveste focul si se continua fierberea impreuna cu
Se spala carnea si se pune la fiert cu multa apa rece. Cand da in clocot, supa se spumuieste, se potriveste focul si se continua fierberea impreuna cu zarzavatul de supa si cu putina sare. Cand gaina nu mai are grasime pe ea si este fiarta, se scoate pe un platou si se pregateste ca un fel de mancare, iar supa se strecoara si se fierbe in continuare cu galuste de gris pregatite astfel : cele doua oua se bat spuma, se adauga grisul in ploaie, se bate in continuare energic pana cand compozitia se desprinde de pe furculita. Se ia din compozitie cu o lingurita, se pun galuste in supa care nu mai fierbe si se lasa doua minute sa se intareasca grisul. Se intorc galustele usor, se acopera oala si se continua fierberea 20 de minute. Se adauga in supa o cana de apa rece, se stinge focul, se presara deasupra patrunjel verde tocat fin si se ia oala de pe foc.
Supa se serveste cu branza sarata alaturi.
Alte retete ciorba recomandate
Supa crema de sparanghel
Supa de spanac
Supa mazare
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii