Supa de carne cu telina si varza

Se pune carnea la fiert cu apa rece. Sarea se adauga dupa ce a inceput sa clocoteasca. Se ia spuma imediat ce s-a format si tot atunci se adauga zarza

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. rasol sau piept
  • 2 cepe
  • putin usturoi
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 pastirnac
  • 1/2 buc. telina
  • sare
  • varza dulce
  • apa cit sa acopere carnea in oala cam de o palma

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert cu apa rece. Sarea se adauga dupa ce a inceput sa clocoteasca. Se ia spuma imediat ce s-a format si tot atunci se adauga zarzavatul proaspat, bine curatat si spalat. Ceapa se caleste pe aragaz si se adauga o data cu zarzavatul si cu varza dulce, dupa gust, si citiva catei de usturoi. Se lasa sa fiarba doua ore la foc potrivit, pina ce carnea fierbe bine. Se scoate carnea si zarzavatul si se limpezeste supa, turnindu-i putina apa rece. Se mai lasa sa stea putin si se strecoara. Apoi se pune din nou la fiert cu diferite paste fainoase ca: taitei, iofca, galusti de gris, de pesmet, orez, zdrente, galusti de ficat, galusti din carne, cartofi intregi, arpacas, tapioca etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Lichior de cafea si vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea si vanilie

Se pune un litru de apa intr-un vas emailat, la foc viu. Cind apa clocoteste, se ia vasul la o parte, se pune cafeaua si se...

Lichior de cafea si vanilie
Jumari cimpenesti
3
Jumari

Jumari cimpenesti

Se taie cartofii, rosiile si ciupercile in bucati. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun cartofii care se prajesc usor, apoi...

Jumari cimpenesti
Sos brun
4
Sosuri rosii

Sos brun

Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune...

Sos brun
Clisa fripta si pita picurata
5
Jumari

Clisa fripta si pita picurata

Clisa fripta si pita picurata sunt savuroase si se prepara la iesirile la iarba verde. Se face mai întâi un foc în aer...

Clisa fripta si pita picurata
Parteneri
Plăcintă cu piept de pui şi legume
Bucataras.RO

Plăcintă cu piept de pui şi legume

O plăcintă delicioasă, care te scoate din impas atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, iar ingredientele sunt...

Plăcintă cu piept de pui şi legume
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii