Pentru supa de carne de vaca cu galuste carnea se spala, se curata de pielite si se pune cu apa rece la fiert, pe foc moale. Cand se ridica spuma, se aduna cu lingura speciala.
Pentru supa de carne de vaca cu galuste carnea se spala, se curata de pielite si se pune cu apa rece la fiert, pe foc moale. Cand se ridica spuma, se aduna cu lingura speciala. Se mai toarna o ceasca de apa rece si putina sare, ca sa se adune toata spuma deasupra si supa sa iasa limpede. Se spumeste pana cand zeama devine limpede, dupa care se acopera oala cu un capac si se continua fierberea, tot la foc potrivit, cam doua ore. Se adauga apoi zarzavaturile curatate si bine spalate. Cand zarzavaturile sint aproape fierte se adauga rosiile, 3-4 boabe de piper si se continua fierberea. Dupa ce carnea si zarzavatul sint suficient de fierte, se trage oala de pe foc, se lasa sa se limpezeasca supa, apoi se ia o jumatate intr-o cratita in care se vor fierbe galustele. Se pune oul intr-o farfurie adinca, se bate bine cu o furculita, se adauga un praf de sare si se toarna grisul in ploaie mestecand mereu pana se obtine o pasta putin consistenta. Cand supa din cratita clocoteste se ia cu o lingurita, inmuiata in apa, cite putin din pasta si i se da drumul in supa. Daca galustele se desfac se mai adauga putin griº. Dupa ce au fost puse toate galustele se lasa sa fiarba cca 20 minute. Se incearca daca sint fierte, taind o galusca in doua. Daca in mijloc sint fierte, se scot galustele intr-un castron, se strecoara supa peste ele, se adauga si restul de supa, se presara cu patrunjel verde si se serveste fierbinte.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanOuale se pun in tigaia cu uleiul incins si se amesteca bine pana incep sa se inchege. Separat, se prajesc feliile de paine si...
Jumari cu sosSe pune apa cu zaharul si vanilia sa fiarba. Cind da in clocot, se adauga perele curatate si taiate sferturi. Se lasa sa...
Compot de pereSe prepara in doua feluri: cu rosii sau fara rosii. Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se...
Sos ostropelCeainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...
Australian tea"Retete de suflet" Cand vine vorba de cheesecake, cel mai des il pregatesc in varianta fara coacere si cu fructe....
Desert New York cheesecakeDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii