Supa de carne de vita cu galuste

Carnea se spala, se curata de pielite si se pune cu apa rece la fiert, pe foc mic. Cind se ridica spuma, se aduna cu lingura speciala. Se mai toarna o

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 l apa
  • 1 kg. carne de vita cu os sau sita
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. patrunjel
  • 1 buc. telina mica
  • 1 buc. ceapa
  • 2-3 buc. rosii
  • citeva boabe de piper
  • sare
  • patrunjel verde. Pentru galuste: 1 ou
  • 2 linguri gris
  • sare

Mod de preparare

Carnea se spala, se curata de pielite si se pune cu apa rece la fiert, pe foc mic. Cind se ridica spuma, se aduna cu lingura speciala. Se mai toarna o ceasca de apa rece si putina sare, sa se adune toata spuma deasupra si supa sa iasa limpede. Se spumeaza pina cind zeama devine limpede, dupa care se acopera oala cu un capac si se continua fierberea, tot la foc potrivit, cam doua ore. Se adauga apoi zarzavaturile curatate si bine spalate. Cind zarzavaturile sint aproape fierte se adauga rosiile, 3-4 boabe de piper si se continua fierberea. Dupa ce carnea si zarzavatul sint suficient de fierte, se trage oala de pe foc, se lasa sa se limpezeasca supa, apoi se ia o jumatate intr-o cratita in care se vor fierbe galustele. Se pune oul intr-o farfurie adinca, se bate bine cu o furculita, se adauga un praf de sare si se toarna grisul in ploaie amestecind mereu pina se obtine o pasta putin consistenta. Cind supa din cratita clocoteste, se ia cu o lingurita, inmuiata in apa, cite putin din pasta si i se da drumul in supa. Daca galustele se desfac se mai adauga putin gris. Dupa ce au fost puse toate galustele se lasa sa fiarba cca 20 minute. Se incearca daca sint fierte, taind o galusca in doua. Daca in mijloc sint fierte, se scot galustele intr-un castron, se strecoara supa peste ele, se adauga si restul de supa, se presara cu patrunjel verde.
Se serveste fierbinte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Ananas cu pui
1
Mancaruri cu carne

Ananas cu pui

Puiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa...

Ananas cu pui
Punch
2
Punch-uri

Punch

Ceaiul se prepara si se toarna apoi fierbinte peste coaja rasa de lamaie, amestecata cu zahar in prealabil. Se strecoara si...

Punch
Prajitura cu afine pentru copii
3
Retete culinare

Prajitura cu afine pentru copii

O minunatie de gust, plus ca se face atat de usor. 🙂

Prajitura cu afine pentru copii
Ciorbita de fasole verde, vitel si sunculita afumata
4
Ciorbe

Ciorbita de fasole verde, vitel si sunculita afumata

Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba in apa rece, cu putina sare. Se spumeaza si cand este fiarta pe jumatate se adauga...

Ciorbita de fasole verde, vitel si sunculita afumata
Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc
5
Mancaruri de post

Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc

Am gasit reteta de sos vanatoresc intr-o revista, mi-a placut si m-am gandit sa o incerc si eu. Si chiftelutele de sfecla...

Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc
Parteneri
Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot
Bucataras.RO

Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot

O mancare simpla dar cu gust si pentru care mi-a venit in ajutor minunatul vas ceramic Crock Pot.

Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni