Supa de curcan ca in Ardeal

Pentru supa de curcan ca in Ardeal carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica, se fierbe la foc mic, se spumeaza.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Carne de curcan (piept
  • pulpe
  • sau tacimuri)
  • 1 ceapa mica
  • 4-5 morcovi mari si sanatosi
  • 1 pastirnac
  • 1 telina mai mica
  • optional 1 gulie mica
  • 2 cartofi
  • 2 radacina de patrunjel
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Pentru supa de curcan  ca in Ardeal carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat (morcovii daca sint mari se crapa in 4 ,dar nu de tot, la fel si patrunjelul, pastirnacul si telina),se adauga sarea si piperul. Se recomanda ca totul sa se fiarba la foc foarte mic. Pentru reusita, se fierbe 5-6 ore si obligatoriu la foc foarte mic pentru a iesi foarte limpede. Dupa fierbere se strecoara si in zeama se fierbe taitei sau se fierb galuste, la foc domol pentru a nu se tulbura.


Dupa ce s-a pus in farfurie, se poate presara pe deasupra frunze de patrunjel tocat. Iarna se poate servi cu ridiche neagra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori