Supa de curcan ca in Ardeal

Pentru supa de curcan ca in Ardeal carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica, se fierbe la foc mic, se spumeaza.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Carne de curcan (piept
  • pulpe
  • sau tacimuri)
  • 1 ceapa mica
  • 4-5 morcovi mari si sanatosi
  • 1 pastirnac
  • 1 telina mai mica
  • optional 1 gulie mica
  • 2 cartofi
  • 2 radacina de patrunjel
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Pentru supa de curcan  ca in Ardeal carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat (morcovii daca sint mari se crapa in 4 ,dar nu de tot, la fel si patrunjelul, pastirnacul si telina),se adauga sarea si piperul. Se recomanda ca totul sa se fiarba la foc foarte mic. Pentru reusita, se fierbe 5-6 ore si obligatoriu la foc foarte mic pentru a iesi foarte limpede. Dupa fierbere se strecoara si in zeama se fierbe taitei sau se fierb galuste, la foc domol pentru a nu se tulbura.


Dupa ce s-a pus in farfurie, se poate presara pe deasupra frunze de patrunjel tocat. Iarna se poate servi cu ridiche neagra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc