SUPA DE GAINA CU ZDRENTE

Carnea de gaina se taie in 4 bucati. Legumele se taie rondele iar patrunjelul se toaca marunt. Carnea se fierbe in 3 litri de apa cu sare si se spumea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Carne de gaina 500gr
  • pastarnac 100gr
  • morcov 100gr
  • telina 50gr
  • ceapa 100gr
  • faina 100gr
  • 2 oua
  • 1 leg patrunjel verde
  • piper 1gr
  • sare 10gr

Mod de preparare

Carnea de gaina se taie in 4 bucati. Legumele se taie rondele iar patrunjelul se toaca marunt. Carnea se fierbe in 3 litri de apa cu sare si se spumeaza. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga legumele. Dupa fierbere se scoate carnea si se strecoara supa.Intr-un vas separat se pregateste o compozitie mai groasa din faina, oua, putina sare, piper si supa care se toarna cu ajutorul unui cornet din hartie in supa fierbinte, formandu-se zdrente. Se adauga sarea si se continua fierberea inca 10 minute.
Supa se consuma in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori