Aceasta supa de gainusa este intr-adevar acea "supa pentru suflet", facuta dintr-o gainusa crescuta la tara, rasfatata, umblata pe unde a vrut ea si alergata de pisica; cu legume crescute la aer de munte si udate de ploaie curata si obligatoriu cu taitei facuti in casa cu oua de la raposata gainusa.
Aceasta este intr-adevar acea "supa pentru suflet", facuta dintr-o gainusa crescuta la tara, rasfatata, umblata pe unde a vrut ea si alergata de pisica; cu legume crescute la aer de munte si udate de ploaie curata si obligatoriu cu taitei facuti in casa cu oua de la raposata gainusa.
Carnea de pasare se taie bucati, se spala bine si se pune la fiert in apa rece (4l) cu sare si se spumeaza. Se fierbe la foc mic si fara capac pentru a-si mentine claritatea (sau la oala cu presiune).
Cand nu se mai aduna spuma, se adauga ceapa intreaga (care se va scoate din supa la final), iar cand carnea este suficient de frageda putem adauga legumele: morcovii, telina, pastarnacul, apoi cartofii.
Spre final se adauga taiteii de casa (se lasa la fiert cateva minute), se verifica gustul, iar la sfarsit se presara patrunjel proaspat.
Supa de gainusa se serveste fierbinte, presarata cu piper si patrunjel proaspat.
Putem servi alaturi paine de casa crocanta si aburinda si cu Sos Iutel de la Bunatati din natura.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii