Supa de mazare cu perisoare de pui

Din pieptul de pui tocat, 1 ceapa, orezul fiert sare si piper se fac perisoare care se dau prin faina. Celelate 2 cepe taiate marunt, usturoiul tocat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura gris
  • 300 gr mazare boabe
  • supa de gaina(2 cubulete) 250 gr smantana
  • 1 piept de pui
  • 1 lingurita orez
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • marar

Mod de preparare

Din pieptul de pui tocat, 1 ceapa, orezul fiert sare si piper se fac perisoare care se dau prin faina.

Celelate 2 cepe taiate marunt, usturoiul tocat, mazarea, grisul cubuletele de supa si 1/2 l apa se fierb pana fierbe bine apoi se paseaza pana se obtine supa de mazare. Aceasta se pune din nou la fiert cu inca 1/2 l apa, se da in clocot si se pun perisoarele cat mai mici. Dupa ce se fierb se adauga smantana si marar tocat. Se lasa acoperita cca. 1 ora dupa care se pastreaza doar in frigider.
Este foarte fina si buna mai ales pentru copii mofturosi.

Se poate pune foarte putina smantana in ea si restul in farfurii. Zeama de lamaie se adauga optional. Nu se serveste foare calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci