Supa de mazare si afumatura

Supa de mazare si afumatura este o ciorba de legume cu carne traditionala si delicioasa. Intr-o oala mare se pune la fiert afumatura cu foile de dafin.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Supa de mazare si afumatura

Ingrediente

  • 1 kg ciolan afumat sau oase afumate
  • 4 foi de dafin
  • 500 gr mazare verde uscata
  • 3 cartofi
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 linguri ulei
  • 2 cani cu ceapa tocata
  • 2 cani morcovi taiati cuburi
  • 2 lingurite usturoi
  • taiat
  • 2 tulpini de telina
  • taiate
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • otet balsamic

Mod de preparare

Supa de mazare si afumatura este o ciorba de legume cu carne traditionala si delicioasa. Intr-o oala mare se pune la fiert afumatura cu foile de dafin in 3 litri de apa,cam doua ore si jumatate.
Scoate afumatura,las-o sa se raceasca si rupe bucatile de carne pe care le pui inapoi in supa.
Adauga mazarea verde uscata,cartofii taiati cuburi si cimbru si fierbe pana e fiarta mazarea.
Intr-o tigaie caleste ceapa,morcovul,usturoiul si telina.
Adauga untul si zaharul si lasa sa se caremelizeze.
Pune-le in supa si mai lasa sa fiarba 10 minute.
Se sareaza si se pipereaza.


Supa de mazare si afumatura se serveste cu putin otet balsamic.

Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori