Supa de melci

Melcii se scot din doza si se storc iar sucul se pastreaza. Verdeata si cepele mici se taie foarte marunt apoi se dunstuiesc in unt sau margarina, se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa de melci

Ingrediente

  • 2 doze melci (200gr)
  • 30gr cepe mici
  • jumatate legatura patrunjel
  • jumatate legatura marar
  • 30gr unt
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita faina
  • 400ml supa de vita
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus
  • 1/8L frisca lichida.

Mod de preparare

Melcii se scot din doza si se storc iar sucul se pastreaza. Verdeata si cepele mici se taie foarte marunt apoi se dunstuiesc in unt sau margarina, se adauga si usturoiul apoi melcii. Se amesteca bine apoi se adauga faina si se toarna supa de vita si sucul de melci din doza. Se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic la sfarsit se adauga sare si piper. Galbenusul se amesteca cu frisca lichida si se toarna peste supa de melci dar se ia de pe foc. Se serveste in farfurii preincalzite.


Supa se serveste calda si eventual cu smantana
Reteta Supa de melci a fost propusa de Bianca-21 Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori