Supa de perisoare a la grec

Amesteci carnea tocata cu orezul ales si spalat, ceapa tocata marunt, albusul de ou, sare si piper. Cu mana usor umezita, formezi perisoare mici, pe c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg carne tocata de vita
  • 1 ceapa
  • 2 cesti de orez
  • 1 albus de ou
  • 2 linguri de unt
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare

Amesteci carnea tocata cu orezul ales si spalat, ceapa tocata marunt, albusul de ou, sare si piper.

Cu mana usor umezita, formezi perisoare mici, pe care le tavalesti prin patrunjel tocat fin.

Punem apa la fiert intr-o oala de 2 I impreuna cu unt si sare.

Cand clocoteste apa pui cu grija perisoarele si le lasi sa fiarba la foc mic.

Lasi apoi 5 minute sa se racoreasca.

Se bat ouale ca pentru o omleta, apoi adaugi treptat sucul stors de la o lamaie. Adaugi supa fierbinte, putin cate putin, batand continuu cu telul.

Torni treptat supa dreasa in oala cu perisoare, amestecand cu grija, ca sa nu sfarame perisoarele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci