Supa de potroace

Carnea curatata si taiata in cubulete (mici) se prajeste putin in ulei (pana se albeste). apoi se adauga morcovii, napii, telina, conopida si ciuperci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g maruntaie
  • 150 g morcovi
  • 100 g napi
  • 150 g mazare congelata
  • 100 g conopida
  • 50 g ciuperci
  • 50 g telina
  • 2 cepe rosii mici
  • 3-4 linguri de ulei
  • frunze de patrunjel
  • de telina
  • piper
  • sare
  • 3 galbenusuri de ou
  • (aprox. 1 dl frisca
  • Cateva picaturi de zeama de lamaie

Mod de preparare

Carnea curatata si taiata in cubulete (mici) se prajeste putin in ulei (pana se albeste). apoi se adauga morcovii, napii, telina, conopida si ciupercile curatate si taiate.

Acestea se prajesc impreuna 3-4 minute, apoi se toarne 1,5- litri apa calda (sau daca avem cu zeama de oase).Apoi adaugam cepee intregi curatate, adaugam un buchetel mic de frunze de patrunjel si telina, cateva boabe de piper, sare. Fierbem pe foc mic, iar cand zarzavaturile sunt moi pe jumatate, adaugam si mazarea. Cand totul este moale, inlaturam ceapa si verdeata de patrunjel si telina. Se amesteca bine galbenusurile de ou (se poate adauga si putina frisca) apoi adaugati in cantitati mici atata zeama de pe supa cat sa o incalzeasca, si acest amestec imbogatit se adauga – in timp ce amestecam continu - in supa fierbinte.

La urma adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie.

Maruntaiele folosite in supa pot proveni de la pui de gaina, de la alte pasari, sau de la vitel, sau orice carne care fierbe usor.

Reteta de mai sus are si o varianta mai densa, cu prajeala.

In acest caz ceapa si frunzle de patrunjel nu ajung in supa, aceastea se folosesc la prajeala alba, iar mazarea se fierbe separat.

In acest caz ordinea se modifica, astfel, daca s-a inmuiat in urma fierberii, adaugam supa, o fierbem bne, adaugam mazarea, apoi amestecul ou- frisca.
Alte retete

Mazare cu pui

Ciorba de legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Desert tort cu capsuni
Bucataras.RO

Desert tort cu capsuni

M-am pus tare pe capsuni si pregatesc aproape orice dulce cu ele, dar cine nu ? Reteta de la fetele de la Savori Urbane.

Desert tort cu capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola