Supa de potroace

Carnea curatata si taiata in cubulete (mici) se prajeste putin in ulei (pana se albeste). apoi se adauga morcovii, napii, telina, conopida si ciuperci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g maruntaie
  • 150 g morcovi
  • 100 g napi
  • 150 g mazare congelata
  • 100 g conopida
  • 50 g ciuperci
  • 50 g telina
  • 2 cepe rosii mici
  • 3-4 linguri de ulei
  • frunze de patrunjel
  • de telina
  • piper
  • sare
  • 3 galbenusuri de ou
  • (aprox. 1 dl frisca
  • Cateva picaturi de zeama de lamaie

Mod de preparare

Carnea curatata si taiata in cubulete (mici) se prajeste putin in ulei (pana se albeste). apoi se adauga morcovii, napii, telina, conopida si ciupercile curatate si taiate.

Acestea se prajesc impreuna 3-4 minute, apoi se toarne 1,5- litri apa calda (sau daca avem cu zeama de oase).Apoi adaugam cepee intregi curatate, adaugam un buchetel mic de frunze de patrunjel si telina, cateva boabe de piper, sare. Fierbem pe foc mic, iar cand zarzavaturile sunt moi pe jumatate, adaugam si mazarea. Cand totul este moale, inlaturam ceapa si verdeata de patrunjel si telina. Se amesteca bine galbenusurile de ou (se poate adauga si putina frisca) apoi adaugati in cantitati mici atata zeama de pe supa cat sa o incalzeasca, si acest amestec imbogatit se adauga – in timp ce amestecam continu - in supa fierbinte.

La urma adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie.

Maruntaiele folosite in supa pot proveni de la pui de gaina, de la alte pasari, sau de la vitel, sau orice carne care fierbe usor.

Reteta de mai sus are si o varianta mai densa, cu prajeala.

In acest caz ceapa si frunzle de patrunjel nu ajung in supa, aceastea se folosesc la prajeala alba, iar mazarea se fierbe separat.

In acest caz ordinea se modifica, astfel, daca s-a inmuiat in urma fierberii, adaugam supa, o fierbem bne, adaugam mazarea, apoi amestecul ou- frisca.
Alte retete

Mazare cu pui

Ciorba de legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Salata de ardei iuti cu ceapa in otet
Bucataras.RO

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet

Sunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos