Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste este o supa ce este potrivita oricand. Supa de pui este benefica si in tratarea racelilor dar si ca sa ne incalzim in zilele reci.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Supa de pui cu galuste

Ingrediente

  • * 700 g carne de pui de tara
  • * 1 ceapa
  • * 2 morcovi mari
  • * 1 pastarnac
  • * jumatate de telina mai mica
  • * 4 cartofi potriviti
  • * 1 ardei kapia sau gras
  • * 1legatura patrunjel
  • * jumatate legatura leustean
  • * sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune carnea de pui la fiert, iar cand incepe sa fiarba se inlatura spuma.
Legumele se curata, se spala si se taie cuburi mici.
Cartofii se curata, se spala si taie in patru.
Dupa ce am inlaturat spuma de la carne se adauga si legumele tocate, jumatate de lingurita de sare si se lasa sa fiarba 30 minute.
Apoi se adauga si cartofii.
Intre timp preparam galustele de gris astfel: mixati bine 2 albusuri, incorporati apoi galbenusurile si adaugati 7 - 8 linguri cu gris, o lingura cu ulei, amestecand cu lingura de lemn si lasati compozitia deoparte vreo 2 -3 minute.
Cand treceti cu furculita prin amestec, sa ramane urme care sa se 'stearga' rapid.
Dupa 2 - 3 minute (nu lasati mai mult timp ca se intareste compozitia si galustele devin foarte tari), luati vasul de pe foc, umeziti o lingura, luati putin din compozitie si lasati galusca sa pice in supa.
Daca nu se destrama galusca insemna ca aceasta compozitie e legata, altfel mai completati cu putin gris.
Dupa ce le-ati format pe toate, turnati o cana cu apa rece peste ele.
Repuneti vasul pe foc potrivit si lasati-le sa fiarba vreo 10-15 minute, incercand pe la jumatatea timpului sa le intoarceti cu lingura pe cealalta parte.
Potriviti de sare (daca mai e nevoie) si piper.
Patrunjelul si leusteanul spalat se toaca marunt si se adauga peste supa .
Lasam sa dea inca un clocot si supa este gata.

Pofta buna!



Cu ajutorul functiilor Boil si Off/Keep Warm ale noului Philips Multicooker se poate prepara Supa de pui cu galuste pastrandu-se calda pana in momentul servirii!



Se pune in farfurie si se serveste supa de pui cu galuste cu patrunjel tocat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Fasole facaluita
Bucataras.RO

Fasole facaluita

Fasole facaluita
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori