Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste este o supa ce este potrivita oricand. Supa de pui este benefica si in tratarea racelilor dar si ca sa ne incalzim in zilele reci.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Supa de pui cu galuste

Ingrediente

  • * 700 g carne de pui de tara
  • * 1 ceapa
  • * 2 morcovi mari
  • * 1 pastarnac
  • * jumatate de telina mai mica
  • * 4 cartofi potriviti
  • * 1 ardei kapia sau gras
  • * 1legatura patrunjel
  • * jumatate legatura leustean
  • * sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune carnea de pui la fiert, iar cand incepe sa fiarba se inlatura spuma.
Legumele se curata, se spala si se taie cuburi mici.
Cartofii se curata, se spala si taie in patru.
Dupa ce am inlaturat spuma de la carne se adauga si legumele tocate, jumatate de lingurita de sare si se lasa sa fiarba 30 minute.
Apoi se adauga si cartofii.
Intre timp preparam galustele de gris astfel: mixati bine 2 albusuri, incorporati apoi galbenusurile si adaugati 7 - 8 linguri cu gris, o lingura cu ulei, amestecand cu lingura de lemn si lasati compozitia deoparte vreo 2 -3 minute.
Cand treceti cu furculita prin amestec, sa ramane urme care sa se 'stearga' rapid.
Dupa 2 - 3 minute (nu lasati mai mult timp ca se intareste compozitia si galustele devin foarte tari), luati vasul de pe foc, umeziti o lingura, luati putin din compozitie si lasati galusca sa pice in supa.
Daca nu se destrama galusca insemna ca aceasta compozitie e legata, altfel mai completati cu putin gris.
Dupa ce le-ati format pe toate, turnati o cana cu apa rece peste ele.
Repuneti vasul pe foc potrivit si lasati-le sa fiarba vreo 10-15 minute, incercand pe la jumatatea timpului sa le intoarceti cu lingura pe cealalta parte.
Potriviti de sare (daca mai e nevoie) si piper.
Patrunjelul si leusteanul spalat se toaca marunt si se adauga peste supa .
Lasam sa dea inca un clocot si supa este gata.

Pofta buna!



Cu ajutorul functiilor Boil si Off/Keep Warm ale noului Philips Multicooker se poate prepara Supa de pui cu galuste pastrandu-se calda pana in momentul servirii!



Se pune in farfurie si se serveste supa de pui cu galuste cu patrunjel tocat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Salata de boeuf
Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul....

Toba de casa din carne de porc
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Raffaello
1
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Gustul copilariei intr-un desert delicios ,ieftin si rapid

Salam de biscuiţi reţetă
Salata de boeuf
4
Aperitive

Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Salata de boeuf
Prajitura Mena
5
Prajituri

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena
Parteneri
Gogosi de post
Bucataras.RO

Gogosi de post

desert de post

Gogosi de post
Carnati de casa
Gustos.RO

Carnati de casa

Se toaca carnea.

Carnati de casa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti