Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa si are o aroma deosebita!

Portii
8
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr pulpe de pui cu os
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • o bucata de telina
  • 2 tije de telina apio
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapa
  • sare dupa gust
  • cateva fire de patrunjel verde
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • 6 linguri cu gris
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pune carnea la fiert in 3 litri de apa rece si aduna apoi spuma care se formeaza la suprafata. Lasa sa fiarba 15 minute. Intre timp, taie morcovii si pastarnacul rondele, iar telina, ardeiul si ceapa cubulete. Pune legumele in supa, adauga sare dupa gust si lasa-le sa fiarba pana sunt moi.



Da focul mai mic si pregateste galustele. Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Freaca apoi galbenusurile cu uleiul de masline si rastoarna-le peste albusuri. Pune grisul, putin cate putin si amesteca usor cu o furculita pana obtii o compozitie omogena, de consistenta unei smantani mai groase. Cantitatea de gris poate sa difere in functie de marimea oualor, asa ca poti sa mai adaugi una-doua linguri pana obtii consistenta dorita.



Pune galustele in supa cu o lingurita: umezeste-o mai intai in supa fierbinte, ca sa le poti forma mai usor. Las-o cateva secunde si verifica sa nu se destrame. Este important ca focul sa fie foarte mic si supa sa nu clocoteasca, altfel galustele se vor destrama! Pune apoi pe rand galustele, umezind de fiecare data lingurita in supa fierbinte. Acopera oala cu un capac si lasa-le sa fiarba 5 minute. Intoarce-le pe partea cealalta si stropestele cu putina apa rece, ca sa iasa si mai pufoase!



Opreste focul si lasa oala acoperita 5-10 minute, apoi presara deasupra patrunjelul verde tocat marunt. Miroase nemaipomenit! Sper sa incerci si tu reteta mea de supa de pui cu galusti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Ardei iuti la otet
4
Romania

Ardei iuti la otet

Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!

Ardei iuti la otet
Gogosi
5
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi