Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa si are o aroma deosebita!

Portii
8
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr pulpe de pui cu os
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • o bucata de telina
  • 2 tije de telina apio
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapa
  • sare dupa gust
  • cateva fire de patrunjel verde
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • 6 linguri cu gris
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pune carnea la fiert in 3 litri de apa rece si aduna apoi spuma care se formeaza la suprafata. Lasa sa fiarba 15 minute. Intre timp, taie morcovii si pastarnacul rondele, iar telina, ardeiul si ceapa cubulete. Pune legumele in supa, adauga sare dupa gust si lasa-le sa fiarba pana sunt moi.



Da focul mai mic si pregateste galustele. Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Freaca apoi galbenusurile cu uleiul de masline si rastoarna-le peste albusuri. Pune grisul, putin cate putin si amesteca usor cu o furculita pana obtii o compozitie omogena, de consistenta unei smantani mai groase. Cantitatea de gris poate sa difere in functie de marimea oualor, asa ca poti sa mai adaugi una-doua linguri pana obtii consistenta dorita.



Pune galustele in supa cu o lingurita: umezeste-o mai intai in supa fierbinte, ca sa le poti forma mai usor. Las-o cateva secunde si verifica sa nu se destrame. Este important ca focul sa fie foarte mic si supa sa nu clocoteasca, altfel galustele se vor destrama! Pune apoi pe rand galustele, umezind de fiecare data lingurita in supa fierbinte. Acopera oala cu un capac si lasa-le sa fiarba 5 minute. Intoarce-le pe partea cealalta si stropestele cu putina apa rece, ca sa iasa si mai pufoase!



Opreste focul si lasa oala acoperita 5-10 minute, apoi presara deasupra patrunjelul verde tocat marunt. Miroase nemaipomenit! Sper sa incerci si tu reteta mea de supa de pui cu galusti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Prajitura cu visine
Bucataras.RO

Prajitura cu visine

Din cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut...

Prajitura cu visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise