Supa de pui cu galuste de gris este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta de supa aveti nevoie de carne de pui, zarzavat, fidea, gris si ou.
Supa de pui cu galuste de gris este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta de supa se pune carnea la fiert şi se spumuieşte bine. Cartofii, ceapa şi zarzavatul se curăţă şi se spală. Se taie apoi ceapa în două, cartofii în patru, iar zarzavatul în bucăţi mari. Se pun apoi la fiert alături de carnea de pui. Se toarnă 10-15 ml ulei. Se lasă la fiert la foc mijlociu spre mic cam o oră. După care se pune sarea şi cubul de knor.
Separat într-un castronel se fac găluştele de griş. Se bate un ou cu un praf de sare, cu 2 linguri de apă şi o lingură de ulei. Se toarnă apoi grişul în ploaie pentru a nu se forma cocoloaşe şi se amestecă bine până se obţine o compoziţie cu o consistenţă grosuţă. Se lasă câteva minute să se odihnească grişul. Se ia apoi cu linguriţa din acesta şi se toarnă în oala clocotită, formându-se găluştele de griş.
Mie-mi place să le fierb direct în oala cu supă, deşi în mod modern, acestea se fier separat într-o oala cu apă simplă. Se va lăsa totul la fiert cam încă 10-15 minute, până când sunt fierte şi găluştele de giş.
Fideaua o fierbem separat, într-o craţită cu apă conform instrucţiunilor de pe pungă. Se scurge şi se va pune în supă, doar în momentul servirii.
Supa de pui cu galuste de gris se serveste calda, cu fidea.
Sursa acestei retete este blogul culinar alice-albinutza.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii