Supa de carne este savuroasa si hranitoare. Pentru a prepara supa de carne aveti nevoie de carne si zarzavaturi.
Supa de carne este savuroasa si hranitoare. Pentru a prepara supa de carne se pune la foc mic, intr-o oala descoperita, carnea si o bucata buna de os. Pentru ca supa de carne sa fie mai gustoasa, se pune cu apa rece la foc; daca insa se urmareste ca rasolul sa fie mai bun, se pune cu apa fierbinte. In amandoua cazurile, supa trebuie sa fiarba la foc potrivit, in clocote mici; numai astfel sucul va iesi treptat din carne si supa va fi mai limpede.
Cand incepe sa dea in clocote, se ia spuma cu o lingura speciala cu gauri si se toarna o lingura de apa rece. Aceasta face sa se mai ridice un rand de spuma la suprafata, care este din nou luata cu lingura. Operatia se repeta inca odata. Cand supa de carne nu mai are nici o urma de spuma deasupra, se sterge spuma uscata de pe marginea oalei cu o carpa umeda, dar foarte curata, si se adauga sare, mai putina decat se cere, deoarece supa scade la fiert, si se sareaza.
Se adauga zarzavatul curatat si spalat. Varza da supei un gust tare si uneori displacut. Daca adauga totusi la zarzavat, si fierbe separat un sfert de varza mijlocie si se adauga in supa numai cand aceasta i-e aproape gata. Se pot adauga la supa, odata cu zarzavatul, si maruntaie de pasare. Dupa ce s-au pus toate acestea se acopera oala, pentru ca supa, sa nu scada prea tare, lasand totusi o mica deschizatura, si se fierbe la foc potrivit pana este gata.
Supa de carne trebuie sa fiarba neintrerupt cel putin trei ore, insa numai in clocote mici. Cand este gata, se strecoara si numai atunci i se adauga garnitura cu care dorim sa o servim la masa.
Supa de carne se serveste calda, fiind foarte gustoasa.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii