Supa delicioasa de carne

Supa de carne este savuroasa si hranitoare. Pentru a prepara supa de carne aveti nevoie de carne si zarzavaturi.

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg carne
  • 4 l apa
  • 2 morcovi frumosi
  • 1 radacina patrunjel
  • radacina telina
  • 2 cepe
  • 1/4 varza (facultativ)
  • sare.

Mod de preparare

Supa de carne este savuroasa si hranitoare. Pentru a prepara supa de carne se pune la foc mic, intr-o oala descoperita, carnea si o bucata buna de os. Pentru ca supa de carne sa fie mai gustoasa, se pune cu apa rece la foc; daca insa se urmareste ca rasolul sa fie mai bun, se pune cu apa fierbinte. In amandoua cazurile, supa trebuie sa fiarba la foc potrivit, in clocote mici; numai astfel sucul va iesi treptat din carne si supa va fi mai limpede.

Cand incepe sa dea in clocote, se ia spuma cu o lingura speciala cu gauri si se toarna o lingura de apa rece. Aceasta face sa se mai ridice un rand de spuma la suprafata, care este din nou luata cu lingura. Operatia se repeta inca odata. Cand supa de carne nu mai are nici o urma de spuma deasupra, se sterge spuma uscata de pe marginea oalei cu o carpa umeda, dar foarte curata, si se adauga sare, mai putina decat se cere,  deoarece supa scade la fiert, si se sareaza.

Se adauga zarzavatul curatat si spalat. Varza da supei un gust tare si uneori displacut. Daca adauga totusi la zarzavat, si fierbe separat un sfert de varza mijlocie si se adauga in supa numai cand aceasta i-e aproape gata. Se pot adauga la supa, odata cu zarzavatul, si maruntaie de pasare. Dupa ce s-au pus toate acestea se acopera oala, pentru ca supa, sa nu scada prea tare, lasand totusi o mica deschizatura, si se fierbe la foc potrivit pana este gata.
Supa de carne trebuie sa fiarba neintrerupt cel putin trei ore, insa numai in clocote mici. Cand este gata, se strecoara si numai atunci i se adauga garnitura cu care dorim sa o servim la masa.


Supa de carne se serveste calda, fiind foarte gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Prajiturele cu cocos si lamaie
Bucataras.RO

Prajiturele cu cocos si lamaie

Vegane...si irezistibile!

Prajiturele cu cocos si lamaie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola