Supa gulas

Pentru supa gulas carnea se curata si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie jumatati. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Faina se cerne.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 450 g
  • oua - 1 bucata
  • faina - 50 ml
  • cartofi - 400 g
  • ceapa - 150 g
  • ulei - 50 ml
  • pasta de tomate - 50 g
  • chimen - 5 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust
  • 2 cuburi MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru supa gulas carnea se curata si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie jumatati. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Faina se cerne. Ouale se trec prin jet de apa rece. Chimenul uscat se macina. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea de vita se fierbe in 2-2,5 l apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga ceapa, cuburile MAGGI si se continua fierberea. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga cartofii. Carnea fiarta se scoate in alt vas si se foloseste la alt preparat. Separat, se inabusa in ulei pasta de tomate diluata in 100 ml apa, boia de ardei si chimen. Se adauga la supa. Din faina, ou si sare se prepara o coca din care se formeaza galusti care se introduc in supa si se lasa sa fiarba la foc mic.

Supa gulas se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.

 


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Lichior de cafea si vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea si vanilie

Se pune un litru de apa intr-un vas emailat, la foc viu. Cind apa clocoteste, se ia vasul la o parte, se pune cafeaua si se...

Lichior de cafea si vanilie
Jumari cimpenesti
3
Jumari

Jumari cimpenesti

Se taie cartofii, rosiile si ciupercile in bucati. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun cartofii care se prajesc usor, apoi...

Jumari cimpenesti
Sos brun
4
Sosuri rosii

Sos brun

Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune...

Sos brun
Clisa fripta si pita picurata
5
Jumari

Clisa fripta si pita picurata

Clisa fripta si pita picurata sunt savuroase si se prepara la iesirile la iarba verde. Se face mai întâi un foc în aer...

Clisa fripta si pita picurata
Parteneri
Varza cu rosii si ceapa verde  si carnati de Plescoi
Bucataras.RO

Varza cu rosii si ceapa verde si carnati de Plescoi

Buna, daca nu ma credeti sa va faceti.....

Varza cu rosii si ceapa verde si carnati de Plescoi
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii