Supa taraneasca cu taitei

Pentru supa taraneasca cu taitei se prepara supa de oase. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Supa taraneasca cu taitei

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 1
  • 5 l sau 1
  • 5 l apa si 3 cuburi MAGGI de vita
  • cartofi 500 g
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • ardei gras - 100 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • telina radacina - 100 g
  • pastarnac - 50 g
  • faina - 120 g
  • oua - 2 bucati
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • ulei - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru supa taraneasca cu taitei se prepara supa de oase. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. telina radacina, morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se trec sub jet de apa rece. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul, telina, ardeiul gras si ceapa se inabusa in ulei si 50 ml apa, se adauga supa si se fierb 15 minute. Se adauga cartofii si se fierb inca 10 minute. Din faina, oua, sare si putina apa se pregateste coca pentru taitei. Se lasa 10 minute, se intind foi subtiri, se lasa sa se zvante 10 minute, se ruleaza si se taie subtire. Taiteii se scutura de faina si se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa fierbere, se adauga apa rece, se lasa 10 minute, se trec sub jet de apa rece si se introduc in supa. Iaurtul sau smantana diluata cu putina supa se adauga la sfarsitul fierberii.

Supa taraneasca cu taitei se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide