Pentru supa taraneasca cu taitei se prepara supa de oase. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste.
Pentru supa taraneasca cu taitei se prepara supa de oase. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. telina radacina, morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se trec sub jet de apa rece. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul, telina, ardeiul gras si ceapa se inabusa in ulei si 50 ml apa, se adauga supa si se fierb 15 minute. Se adauga cartofii si se fierb inca 10 minute. Din faina, oua, sare si putina apa se pregateste coca pentru taitei. Se lasa 10 minute, se intind foi subtiri, se lasa sa se zvante 10 minute, se ruleaza si se taie subtire. Taiteii se scutura de faina si se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa fierbere, se adauga apa rece, se lasa 10 minute, se trec sub jet de apa rece si se introduc in supa. Iaurtul sau smantana diluata cu putina supa se adauga la sfarsitul fierberii.
Supa taraneasca cu taitei se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii