Supa Toscana

Ceapa tocata, usturoiul si untul se pun intr-un vas sa se caleasca. Eu am pus un carnat afumat jumatate tocat si jumatate taiat bucati. Se adauga car

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Supa Toscana

Ingrediente

  • o ceapa mijlocie
  • un catel de usturoi
  • o lingura buna de unt sau 2 linguri de ulei de masline
  • 1 kg de cartofi curatati si taiati cuburi
  • o legatura de cirnat(se poate inlocui cu vreo 300 gr carne tocata)
  • o cana de faina
  • doua cani de lapte
  • o legatura de varza Kale ( poate fi varza alba cam un sfert de capatina sau 2 legaturi de spanac)
  • frunze de oregano si busuioc

Mod de preparare

Ceapa tocata, usturoiul si untul se pun intr-un vas sa se caleasca.

Eu am pus un carnat afumat jumatate tocat si jumatate taiat bucati.

Se adauga cartofii si se calesc putin in grasime, se adauga faina si se amesteca bine, cine vrea poate sa o si rumeneasca, apoi se stinge cu lapte.

Se stinge cu lapte se lasa pana se ingroasa sosul si se adauga apa sau supa cam vreo 2 litri.

Se fierbe pana cartofii sunt gata.

Salata sau spanacul sau ce se foloseste, se spala se taie fasii, se pune in castron si se toarna supa peste ea. Verdeata se opareste,

se adauga smantana si condimentele.


Se serveste cu crutoane. Reteta Supa Toscana a fost propusa de apascaritei maria pe forum culinar.ro

Alte retete de supe gasiti aici:

Supa-crema cu dovleac ,

Supa crema de galbiori cu verdeata,

Supa de mazare uscata pasata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc