Am pregatit iepure in foarte multe feluri, dar acesta-i preferatul meu. Am incercat sa evadez din banala reteta de iepure la cuptor si sa fac o tocanita cu sos alb.
Lasa fileurile la marinat cca o ora, intr-un castron cu 2 linguri de ulei de masline sau struguri, cele 2 linguri de fresh de lamaie, 3-4 firicele de cimbru proaspat si putina sare.
Pune supa de pui pe foc si poseaza pulpele de iepure in aceasta, cca o ora. Daca nu ai supa de pui, atunci pune 2 litri de apa pe foc, impreuna cu 2 morcovi, 1 telina, 1 praz sau o ceapa, 2 bucati de pastarnac si sare. Astfel iepurele va prinde gust mult mai bun.
Taie ciupercile in 4, toaca ceapa cubulete, iar usturoiul taie-l in 2, pe lungime. Adauga unt si ulei de masline intr-o tigaie incapatoare.
Cand s-a incins uleiul soteaza ceapa, usturoiul si cimbru pentru cateva zeci de secunde. Adauga ciupercile si potriveste de sare si piper alb. Scoate usturoiul inainte sa devina maro. Stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca.
Adauga putina supa din cea in care se poseaza iepurele si amesteca.
Las-o sa se reduca si adauga smantana.
La scurt timp adauga si 1 lingura si 1/2 de mustar cu miere sau cu boabe. Amesteca bine.
Ia apoi tigaia de pe foc.
Odata posate, scoate pulpele de iepure pe un tocator si lasa-le sa se raceasca putin. De indata ce s-au mai racit, scoate carnea de pe oase.
Taie file-urile de iepure rondele si incinge putin ulei de masline intr-o tigaie.
Adauga cuburile de pancetta sau bacon si soteaza-le impreuna cu file-urile. Adauga la sfarsit si carnea de pe pulpele posate.
Cand au devenit aurii, le punem in tigaie peste ciuperci.
Pune inapoi tigaia pe foc mic.
Toaca patrunjelul si coriandrul si adauga-le in tigaie. Daca nu ai coriandru proaspat, poti renunta la el. La sfarsit de tot, adauga si scortisoara.
Poti servi acest preparat cu cartofi natur, gnocchi proaspeti sau chiar paste proaspete.
Eu le voi servi alaturi de o portie de fettuccine. Imi place la nebunie aceasta combinatie.
Urmareste intregul mod de preparare si in reteta video. Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de brad
Comentarii