Aluaturi

Reteta Aluat de foietaj

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h:30m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca fara aluat (reteta video)"
 
Acest aluat de foietaj se foloseste la mai multe retete de foietaj – puteti opta pentru umpluturi dulci sau sarate. In plus, aluatul de foietaj pregatit in casa este mult mai sanatos decat cel din comert.

ingrediente

Aluat 1:
   se framinta un aluat din o cana apa (a mea are 200ml)
   4 linguri ulei
   faina cit cuprinde ..asa incit sa iasa un aluat nu prea virtos (eu am cintarit - am avut nevoie de aprox 350g faina - dar puneti cite putina faina pina cind se desprinde de degete si e usor de intins)
   eventual putina sare (eu nu pun pt ca margarina mea e putin sarata).
Aluat 2:
   se amesteca 250g margarina (unt la temp camerei) cu
   7 linguri faina.

mod de preparare

Reteta o am de la mama "din caiet", am facut-o de mai multe ori cu succes pt placinte dulci sau tip aperitiv. Un mare avantaj pe care mi-l aduce reteta este faptul ca ma scuteste sa mai cumpar foi de foietaj congelate, care sunt ele bune, dar daca le fac eu stiu macar ce am pus in ele.




framantati ingredientele pt primul aluat pana obtineti o compozitie care se desprinde de pe degete si e usor de intins.




Amestecati untul cu cele 7 linguri de faina, sa fie ca o pasta usor de intins.




Din aluatul 1 se intinde o foaie peste care se unge aluatul 2 (in imagine jumatate din cantitati, am intins 2 foi).







Se ruleaza pe lungime si se da la rece pina se mai intareste. Am facut 2 asemenea rulouri pe care le-am taiat in jumatate ==> 4 bucati, fiecare pt cite o foaie. Din fiecare bucata (de rulou) se intinde o foaie relativ subtire - aluatul nu mai trebuie impaturit etc., este deja in straturi pt ca a fost rulat. Pe foaie se pune umplutura dorita, se ruleaza si se da la cuptorul preincalzit la temperatura mare. Eu am facut o placinta cu brinza dulce si am lasat-o 30 min. la 210 gradeC.




Aarata ca un aluat de foetaj adevarat, si este foarte bun. Sper sa va prinda bine reteta, este f usoara (altfel nu stiu daca mi-ar iesi!) si buna - pt mine descoperirea ei a fost o surpriza placuta, o salvare.




Reteta de aluat simplu de foietaj a fost propusa de omide pe forum culinar.


Acest aluat de foietaj se foloseste la mai multe retete de foietaj – placinta cu branza, carne, ciuperci sau pateuri.

Incearca si Placinte poale-n brau
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.